De meeste goals gescoord door één team in een WK-hockeywedstrijd voor heren

De 2023-editie van het vierjaarlijkse mega-evenement zag het record breken.

Nederland versloeg de Zuid-Amerikaanse rivaal Chili met 14-0 om het record te vestigen door het grootste doelsaldo in de geschiedenis van het wereldkampioenschap hockey te winnen. Ze vervingen opnieuw de 12-0 nederlaag van Australië tegen Zuid-Afrika tijdens het WK 2010.

De meeste teams die zich kwalificeren voor het WK worden geselecteerd via kwalificatietoernooien. Je zou dus verwachten dat teams beter zijn dan de rest. Maar zelfs dan is de kloof tussen de kwaliteit van Nederland en Chili, dat op plaats 14 staat, enorm. Dit wekt de nieuwsgierigheid welke teams de meeste doelpunten hebben gescoord in de wereldbekerwedstrijd herenhockey.

Pakistan 9-0 Ierland (1978)

De wereldkampioenen bezegelden hun autoriteit in de vijfde editie van het vierjaarlijkse toernooi door Ierland met 9-0 te verslaan.

Kalimullah Khan, de man met de golden touch, eindigde als topscorer van het toernooi voor Pakistan. De goals van Pakistan dat Ierland verloor, waren identiek aan hun 7-0 overwinning op Italië in dezelfde Hockey World Cup.

Australië 11-0 China (2018)

Australië staat op de lijst vanwege zijn razernij vanuit het nieuw aangekomen China. Deze wedstrijd brak ook het record van Pakistan voor de langste winning streak. De wedstrijd vond plaats op dezelfde locatie waar Nederland tegen Chili speelde.

Aanvaller Blake Gopher voltooide zijn hattrick in de eerste helft toen Tim Brand, Flynn Oglivy, Jake Wheaton, Aran Zalowski en anderen om de beurt China verdedigden.

Australië 12-0 Zuid-Afrika (2010)

De verpletterende overwinning was de op een na grootste marge in een WK-wedstrijd toen Australië Zuid-Afrika versloeg.

READ  MotoGP 2022 Australische Grand Prix Fabio Quartararo Championship Permutaties Titel Pers Yamaha Francesco Bagnaia

Wereld nummer 2 Glenn Turner en veteraan Jimmy Dwyer schopten twee velddoelpunten, en Luke Doerner schopte vier hoekschoppen en werd de topscorer van het toernooi.

Australië nam de controle over de wedstrijd na enkele vroege hindernissen met snelle runs en snelle tegenaanvallen en scoorde naar believen (vijf in de eerste helft en zeven na het wisselen van speelhelft) om een ​​waarschuwingssignaal te sturen naar de teams van de tegenstander.

Pakistan 12-3 Nieuw-Zeeland (1982)

Toen Pakistan de onbetwiste heersers van de sport was, kwamen ze tijdens het WK van 1982 in opstand tegen Nieuw-Zeeland.

Pakistan won alle vijf hun wedstrijden en scoorde samen 31 doelpunten in de groepsfase, dus Nieuw-Zeeland was niet het enige slachtoffer. Maar zij werden het zwaarst getroffen, aangezien Pakistan alles won zonder een enkele wedstrijd te verliezen.

Nederland 14-0 Chili (2023)

Op donderdag verpletterde drievoudig kampioen Nederland Chili met een recordbrekende 14-0 om zich te kwalificeren als het eerste team dat zich kwalificeerde voor de kwartfinales van de FIH Hockey World Cup voor heren. Nederland eindigde als eerste in groep C met een totaal van maximaal negen punten na het behalen van drie opeenvolgende overwinningen. En waar de eerste helft met 5-0 eindigde, nog steeds wijzend op een trieste avond, blies de tweede helft de wedstrijd volledig omver.

Jeb Jansen voltooide zijn hattrick in dezelfde eerste helft en aanvoerder Thierry Brinkmann scoorde even later. Koningin Peking voegde nog twee doelpunten toe in de 40e en 45e minuut.

De andere Nederlandse topscorers waren Dirk de Wilder (22), Tess Van Dam (23), Terence Peters (37), Justin Block (42) en Theon Baines (48).

READ  Het duivelse duo Van Aert en Van der Poel komt opnieuw met elkaar in botsing in de kasseiwielerhel

Volg voor meer updates Paard nu op mij FacebookEn TwitterenEn Instagram En word lid van onze community op kabel.