Volkrug scoorde laat toen Duitsland, gastheer van het EK 2024, Nederland met 2-1 versloeg en zo opnieuw een moreelverhogende overwinning veiligstelde.

De Duitse invaller Niklas Volkrug scoorde een laat doelpunt en bezorgde de gastland van het EK een moreelverhogende 2-1 overwinning op Nederland in de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdag.

De Nederlandse premier-doelman Bart Verbruggen probeerde in de 85e minuut het schot van Volkrug van de doellijn te zuiveren, maar een controle bevestigde dat de bal de doellijn was gepasseerd, wat Duitsland de tweede overwinning in twee wedstrijden opleverde nadat Frankrijk zaterdag met 2-0 werd verslagen.

Deze overwinning maakte een einde aan een reeks van vier opeenvolgende overwinningen voor Nederland en beloonde de Duitse coach Julian Nagelsmann voor het aanbrengen van wijzigingen in het team, waaronder zes nieuwe gezichten en de terugkeer van Toni Kroos na internationale pensionering.

De hoekschop van de Real Madrid-ster bood Volkrug een platform om de winnaar te scoren, terwijl Duitsland zich herstelde van een vroeg doelpunt.

Een slechte pass van Maximilian Mittelstadt op Jonathan Tah zorgde ervoor dat Memphis Depay voorzet voor Joey Firman, die in de vierde minuut met een direct schot scoorde.

Dat gaf Nagelsmann de voorwaarden die hij voor de wedstrijd had geëist – een karaktertest ondanks tegenslag voor zijn spelers – die reageerde met balbezit voordat Mittelstadt zijn eerdere fout goedmaakte door in de elfde minuut een gelijkmaker te scoren.

Jamal Musiala zette de bal voor na een hoekschop van Kroos en Mittelstadt schoot de bal perfect buiten het strafschopgebied onder de lat in het net.

De hit 'Major Tom' uit de jaren 80 van Peter Schilling galmde voor het eerst door het stadion. Duizenden Duitse fans tekenden een petitie om er het officiële Duitse doelpuntenlied van te maken.

READ  Bradley is klaar om naar Paisley en Edo te kijken

De roze ploeg – eveneens een primeur voor Duitsland – domineerde het balbezit de rest van de helft, al moest Ilkay Gundogan de bal wegwerken naar Donyiel Malen na een Nederlandse vrije trap die had kunnen resulteren in het tweede doelpunt van de bezoekers.

Tijani Reynders en Depay kregen de beste Nederlandse kansen, voordat Verbruggen de kans van Mittelstadt en vervolgens Musiala werd ontzegd voordat hij hem uiteindelijk versloeg.

Lees | Panthoy Chanu, de troonopvolger van Aditi Chauhan in het Indiase nationale damesteam, sluit zich aan bij de Australische club Metro United

Nagelsmann zei: “Vandaag speelden we een uitdagender wedstrijd dan de wedstrijd tegen Frankrijk, omdat de variatie die Nederland had in het opbouwen van de aanval uitzonderlijk was, met veel wisselingen in posities.” “Het was een hele goede wedstrijd en we kunnen het analyseren in relatie tot het EK.”

Duitsland speelt dan in juni tegen Oekraïne en Griekenland in de laatste vriendschappelijke wedstrijden ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap van 2024. Het toernooi begint op 14 juni in München met Schotland, waarna het op 19 juni in Stuttgart speelt met Hongarije en op 19 juni in München met Zwitserland. Frankfort op 23 juni.