Verstappen behaalde zijn zesde opeenvolgende Formule 1-overwinning bij de Britse Grand Prix toen Norris won in een gevecht met Hamilton voor de tweede plaats

Zilveren steen Max Verstappen herstelde zich van een trage start en won zondag de Britse Grand Prix en claimde zijn zesde opeenvolgende overwinning in de Formule 1, terwijl Lando Norris zijn mede-Britse coureur Lewis Hamilton afhield in een spannende strijd om de tweede plaats.

Verstappen begon vanaf pole position en werd van de streep gepasseerd door McLaren’s Norris in wat hij later toegaf dat het een “verschrikkelijke” start was, maar keerde terug naar de leiding in ronde vijf en hield vast aan de finish. Red Bull heeft dit jaar alle 10 races gewonnen, 11 op rij inclusief de laatste race van 2022, wat overeenkomt met McLaren’s record van 11 opeenvolgende overwinningen uit 1988.

Van Norris werd verwacht dat hij zou terugvallen na een verrassende tweede kwalificatie op de grid, maar in plaats daarvan bleef hij de hele race de naaste rivaal van Verstappen. Na de herstart van de safety car vocht hij wiel voor wiel met zevenvoudig kampioen Hamilton, die theoretisch snellere banden had, maar de tweede plaats vasthield voor zijn en McLaren’s beste resultaat sinds 2021. “Het was een geweldige strijd,” Norris gezegd.

Hamilton was als zevende gestart en gaf het publiek de eer om hem tijdens zijn thuisrace zijn veertiende podiumplaats te bezorgen. Hij zei: “Ik deed het niet, het publiek deed het. Ik voelde de energie, ik voelde me gesteund. Daarom kwamen we terug naar buiten.”

McLaren-rookie Oscar Piastri had een carrièrehoge vierde pole position voor Hamilton’s Mercedes-teamgenoot George Russell, aangezien de geüpgradede McLaren-auto veel competitiever bleek te zijn dan het team had verwacht.

READ  2022 AFC Women's Hockey League: India versloeg Maleisië met 9-0

Verstappens Red Bull-teamgenoot Sergio Perez viel voor de vierde keer in vijf races van het podium. Hij startte als 15e, eindigde als zevende voor de Aston Martin van Fernando Alonso en een indrukwekkende achtste voor Alexander Albon van Williams.

Toen Kevin Magnussen in ronde 33 van 52 instortte door vlammen die uit de achterkant van zijn Haas-auto kwamen, kreeg coureurs als Verstappen, Norris en Hamilton de kans om zonder tijdverlies onder de safety car te komen. Ferrari behoorde tot de verliezers omdat Charles Leclerc en Carlos Sainz net een pitstop hadden gemaakt. Ze eindigden respectievelijk als negende en tiende.