2022 AFC Women’s Hockey League: India versloeg Maleisië met 9-0

Titelverdediger India verpletterde Maleisië met 9-0 om hun titel met zekerheid te verdedigen tijdens de 2022 AFC Women’s Hockey League in Muscat op vrijdag. De Indians scoorden elk twee doelpunten in de eerste twee kwartalen voordat ze terugkwamen om er in de laatste twee kwartalen nog eens vijf te pompen. (meer hockeynieuws)

Met vier WK-punten op het spel van dit toernooi, begon India wat traag, maar greep naarmate de wedstrijd vorderde hun greep. Het duurde niet lang voordat India bovenaan de lijst stond met Vandana Kataria, die een open goal scoorde nadat ze was gemaakt door twee geweldige spelers tussen Navneet Kaur en Sharmila Devi.

De Indianen voerden de druk op en wisten al snel hun eerste strafschop veilig te stellen, maar die werd gemist. De Indianen bleven druk uitoefenen op de Maleisische verdediging en kregen in korte tijd twee strafschoppen, waarvan de tweede briljant werd omgezet door Deep Grace Ika.

Navneet Kaur scoorde vervolgens een woeste tegentrap vanaf de bovenkant van de cirkel om India een 3-0 overwinning op het einde van het eerste kwart te bezorgen. Seconden in het tweede kwart kreeg India opnieuw een strafschop, maar de bal van Georgette Kaur werd gered door de Maleisische verdediging.

Navnet scoorde minuten na rust haar tweede doelpunt van de dag met een nieuwe krachtige trap vanaf de bovenkant van de D toen India aan het einde van de eerste helft binnenkwam met een 4-0-voorsprong. Kort na het wisselen van de einden maakte Neha Goyal India’s vijfde doelpunt voordat de ongemarkeerde Al Reemesyame de Maleisische kant scoorde en 6-0 schoof.

READ  Rio Ferdinand voorspelt wat Steve McClaren gaat veranderen bij Man United met Eric ten Hag

Al snel nam Monica haar naam op in de hitlijst om de voorsprong van India uit te breiden. De Indians zetten hun aanval voort toen Navjot Kaur na het begin van het vierde en laatste kwartier het achtste doelpunt van de ploeg scoorde.

Sharmila Devi maakte vijf minuten na het laatste schot 9-0 via het schot van dichtbij. De titelverdediger zit in groep A samen met Japan, Maleisië en Singapore. India speelt vervolgens op zondag tegen Japan voordat ze gelijkspelen met Singapore in hun laatste poulewedstrijd op 24 januari.