USWNT Spelersbeoordelingen versus Nederland: Horan, Lavelle, Ertz Indrukwekkend

WELLINGTON, Nieuw-Zeeland – Lindsay Horan's kopbal in de 62e minuut hielp het Amerikaanse nationale damesteam te herstellen van een vroege achterstand door een 1-1 gelijkspel te spelen tegen Nederland in hun tweede wedstrijd in Groep E.

Nederland opende de wedstrijd voortvarend, absorbeerde de vroege Amerikaanse agressie en scoorde tegen de gang van het spel het eerste doelpunt, toen Jill Rohr een pass van Viktoria Belova oppikte en in de 17e minuut rustig langs Alyssa Naeher finishte. De eerste helft, waarin hij balbezit zocht met weinig beloning, maar de wissel van Rose Lavelle in de eerste helft veranderde de balans van de wedstrijd.

Het was Lavelle die de assist kreeg bij de gelijkmaker van de VS: na agressievere druk in de aanvallende derde kopte Horan de hoekschop van Lavelle krachtig in het net bij de eerste paal, maar doelman Daphne van Domselaar kon de bal niet wegwerken. De wedstrijd lag voor de hand dat de VS in het laatste halfuur zouden winnen, waarbij Alex Morgan geloofde dat ze het startsein had gescoord, maar dat dit bij beoordeling werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk helpt het punt de Verenigde Staten aan de top van Groep E te houden met nog één wedstrijd te gaan.

Hier ziet u hoe de individuele aanbiedingen zich opstapelen.

Managerbeoordeling (schaal van 1 tot 10)

Vlatko Andonovski, 4– Er was geen mysterie over hoe het Nederlandse elftal eruit kwam: drie verdedigers achterin en een druk middenveld om het getallenspel op het middenveld te winnen. Andonovski & Co. deed dat niet. dienovereenkomstig wijzigen. In plaats daarvan stelde hij dezelfde twijfelachtige opstelling op als tegenover Vietnam, en de Amerikanen leken het niet bij te kunnen houden.

READ  Live uitzending, schema, tv-kanaal, online kijken

Uiteindelijk hebben een vast stuk en wat individuele intelligentie de USWNT gered.

Spelerbeoordelingen (0-10; 10=beste; 5=gemiddeld)

JK Alyssa Naeher, 5– Aan de goal van Roord kon Naeher niet veel meer doen, behalve dat ze niet veel redding had kunnen verrichten.

DF Emily Fox, 5– Ze viel niet op om goede of slechte redenen, maar het doelpunt kwam niet van haar kant en ze speelde de hele wedstrijd goed.

DF Julie Ertz, 7– Ze bleef opnieuw als verdediger in het midden van de achterlijn staan, won ballen en zorgde voor een fysieke aanwezigheid die sommige fans misschien liever hadden gezien op haar gebruikelijke plaats, het verdedigende middenveld. In de 80e minuut blokkeerde ze een mogelijk Nederlands doelpunt en had ze geen schuld aan het doelpunt van Nederland in de eerste helft.

DF Naomi Girma, 6– Met een consistente en betrouwbare aanwezigheid deed Germa verdedigend min of meer wat ze moest doen en kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de openingstreffer van Nederland.

DF Crystal Dunn, 4– Ze kwam naar voren en hielp beter bij de aanval dan bij de verdediging, waardoor de USWNT soms in precaire situaties terechtkwam.

MF Savannah DeMelo, 4– Ze kreeg veel misbruik van de Nederlandse middenvelder Jackie Groenen, maar verloor uiteindelijk de strijd op het middenveld en won de bal in de eerste helft zodat Rose Lavelle kon invallen.

MF Andy Sullivan, 4– Ze werd verslagen door Lieke Martens in de reeks die leidde tot het Nederlandse doelpunt. Haar optreden ontbeerde de ontwrichtende kwaliteiten waarvan we dachten dat Ertz die in plaats daarvan naar het verdedigende middenveld zou brengen – totdat Andonovski ervoor koos om Ertz als centrale verdediger op te stellen. Op het middenveld zijn we veel te ver gegaan.

READ  Eurovisie 2022 glijdt in revisierij als fans beweren dat de 'rotte' halve finale 'opgetuigd' was

mf Lindsay Horan6– Ze werd vaak betrapt toen ze te veel deed, wat resulteerde in een allegaartje, maar ze liep voorop met assists voor de USWNT en haar gelijkmaker in de tweede helft werd goed ontvangen.

Trinity Rodman, vooruit, 4 — Het was niet vanwege een gebrek aan pogingen, aangezien Rodman de hele tijd aan het rennen was, maar haar impact was beperkt in de aanval en ze kon niet veel bijdragen. Haar schot dat in de 82e minuut net naast ging, was haar eerste potentiële grote bijdrage.

Aanvaller Alex Morgan, 5 — Hoewel ze geen gouden kansen kreeg, had ze wel kansen die ze niet benutte, waaronder een steekpass tijdens de eerste zes minuten die ze liet rollen in plaats van op te volgen. Meer geduld in de tweede helft en ze zou vanwege haar afgekeurde doelpunt van het veld zijn gebleven.

Sophia Smith, 5– Ze rende energiek en gevaarlijk naar het doel en maakte zelfs een paar goede schoten, maar uiteindelijk was ze niet goed genoeg in de communicatie met de teamgenoten om haar heen. Je houdt de bal herhaaldelijk te lang vast, waardoor je niet schiet, passt of voorzet.

Wisselspelers (spelers die na 70 minuten worden geïntroduceerd, krijgen geen beoordeling)

MF Rose Lavelle, 7 (op DeMelo, 45 minuten) — Het verschil toen ze kwam was duidelijk. Ze speelt in een hoger tempo dan de andere spelers op het middenveld, en het tempo van de USWNT nam toe zodra ze inviel. Ze zorgde ook voor het decor dat tot het doelpunt van Horan leidde.