Updates Olympische Spelen 2021 – Alison Felix houdt het record, VS en Nelly Korda’s herenringen goud

Kevin Durant: tweevoudig NBA Finals MVP, drievoudig Olympisch gouden medaillewinnaar. Alison Felix is ​​nu de meest gedecoreerde baanatleet in de Amerikaanse geschiedenis. Ze won het goud met Sidney McLaughlin, Athing Mo en Delilah Muhammad. Medaille bekroond met Felix 11 en een tiebreak met Karl Lewis.

In basketbal scoorde Durant een game-high 29 punten, terwijl Jason Tatum 19 punten vanaf de bank toevoegde om Team USA Rudy Gobert en Frankrijk met 87-82 te verslaan voor zijn vierde opeenvolgende gouden medaille.

De Verenigde Staten namen wraak op Frankrijk, dat de Amerikanen versloeg in teamspel. Team USA ging met 9-2, wat de Tatum 3 aftopte, wat het verschil naar de dubbele cijfers duwde.

Hier is het beste van de actie in Tokio:

Ging estafette en scoorde voor Felix

De Olympische carrière van de legendarische Allison Felix eindigde zaterdag met een gouden medaille op de 4x400m als onderdeel van een met sterren bezaaid Amerikaans team.

Met 11 medailles is Felix nu de meest gedecoreerde Amerikaanse atletiekatleet in de Olympische geschiedenis – hij heeft Carl Lewis overtroffen. Ze brak vrijdag het record voor de meeste olympische medailles door een vrouw in de sport door het brons te winnen op de 400 meter.

Ze werd in het team vergezeld door Sidney McLaughlin, Delilah Muhammad en Thing Mo, toen Mo over de finish kwam in 3:16.85 minuten – bijna 4 seconden voorsprong op de tweede plaats Polen. McLaughlin, die eerder deze week goud won op de 400 meter horden, gaf de VS een vroege voorsprong tijdens de eerste etappe en Felix verhoogde die om de tweede loper te worden.

Jamaica won de bronzen medaille.

Japan wint goud in honkbal

In een ingenieus spel van gooien en slaan met de kleine bal versloeg Japan de Verenigde Staten met 2-0 en won daarmee de gouden medaille in het honkbal. Het is de eerste gouden medaille van het land in honkbal.

Japan mag de kroon nog een tijdje behouden. De terugkeer van de sport naar de Olympische Spelen was tijdelijk. Op de Spelen van 2024 in Parijs wordt geen honkbal gespeeld.

Amerikaans basketbal blijft bovenaan het podium

Kevin Durant dook weer op in de wedstrijd om de gouden medaille.

READ  UEFA Euro-wedstrijden vandaag: Tijden, tv-schema, wedstrijdresultaten VS المتحدةالمتحدة

Durant leidde het Amerikaanse team met 29 punten, terwijl Jason Tatum 19 punten scoorde terwijl de Amerikanen Frankrijk met 87-82 bleven verslaan om voor het vierde achtereenvolgende jaar het Olympisch goud te winnen.

De VS leidden met 14, maar zagen de kogels teruggebracht tot drie met nog 10 seconden te gaan. Dat is het moment waarop Durant het spel ijsde met twee vrije worpen.

Johnny Holiday en Damien Lillard scoorden elk 11 punten voor de Amerikanen, die hun verlies tegen Frankrijk in het zwembad wreken.

Atletiekfinale

4×400 estafette heren

Even nadat Felix en de Amerikaanse vrouwen hun race domineerden, volgden hun mannelijke tegenhangers en pakten ze ook goud in de 4×400 race.

Het team van Michael Sherry, Michael Norman, Bryce Dedmon en Ray Benjamin finishte in 2:55.70 – bijna anderhalve seconde voorsprong op Nederland, dat zilver won en een nationaal record vestigde. Botswana won de bronzen medaille.

Dames 10000m

De Nederlandse Sivan Hasan’s zoektocht om de “triple” te winnen werd vrijdag gestaakt met een derde plaats op de 1500m, maar haar Olympische Spelen eindigden zaterdag toch met een gouden medaille op de 10.000m.

Ook de kampioen van de 5.000 meter, Hassan verliet Tokyo met twee gouden en één bronzen medaille. Nadat ze zaterdag in 29:52.32 over de finish kwam, hief Hassan haar armen in de overwinning en viel toen op de grond. Nadat hij tijdens de wedstrijden meer dan 25 mijl aan concurrentie had gelogd, moest Hassan uit de baan kruipen en vervolgens op de zijkant gaan liggen bedekt met zakken ijs.

Ze was openhartig over haar drie-race-telling met haar lichaam toen ze vrijdag met de media sprak.

“De afgelopen twee dagen waren erg stressvol en het heeft me veel energie gekost”, zei ze.

De 28-jarige is wereldkampioen op de 10.000 meter en maakte het grootste deel van de race deel uit van een kopgroep van drie lopers. Ze gebruikte haar handelsmerk in de laatste fase om zich te scheiden van zilveren medaillewinnaar Kalkidan Gezahini van Bahrein en bronzen medaillewinnaar van Ethiopië Letsenbet Gedi.

READ  Italië vs Spanje: de twee recordbrekende rivalen klaar voor de halve finale

Hassan is de tweede vrouw in de geschiedenis, en de eerste sinds 1948, die een medaille wint in drie individuele races tijdens één Olympische Spelen. – Darcy Min

spel

0:48

Jessica Springsteen vertelt over haar overwinning op de zilveren medaille met het US Equestrian Team.

spel

0:47

Nelly Korda hoopt in vorm te blijven na het winnen van het Olympisch goud.

Korda wint goud in laatste wilde rit

Zelfs een tropische storm kan Nelly Korda niet weerhouden van het winnen van een gouden medaille op de Olympische Spelen. Zelfs niet de Japanse Mone Inami, de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko en de Indiase Aditi Ashok.

Korda, die haar tijdens alle vier de rondes van het damesgolftoernooi koel, koel en mooi hield, eindigde onder de 17. De Amerikaanse glimlachte en zwaaide naar haar kans op de gouden medaille – geen groot feest, maar een erkenning dat ze het verdiende om daar te zijn.

Maar ze was niet de enige bij Kasumigaseki Country Club die deze zaak bepleitte. Nadat Korda vals speelt op de zevende hole, waardoor het een driedubbel gelijkspel krijgt met Ko en Ashok, slaat ze de reset – de reset met drie vogels op rij – om met drie slagen vooruit te gaan.

Korda hield de leiding bij onder de 17, maar met nog twee holes te spelen, bliezen de toernooifunctionarissen op de hoorn en staakten het spel vanwege onweersbuien. Inami stond met één slag achter in één seconde, terwijl de zilveren medaillewinnaar van 2016 Ashok en Kou met 15 onder de derde plaats eindigden.

De vertraging duurde 45 minuten en toen het spel werd hervat, maakte Inami haar vliegende worp op 17 leeg om de leiding te delen met Korda. Maar dit duurde niet lang, want het laatste gat verblufte terwijl Corda op dezelfde manier eindigde.

Inami pakte het zilver in een play-off en Kou pakte het brons. – Charlotte Gibson

Verrassingsmedaille voor Team USA

Team USA-atleet Molly Seidel liep haar allereerste marathon in februari 2020 – tijdens de Amerikaanse Olympische Trials. Anderhalf jaar later pakte ze de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio en eindigde de race in 2:27:46. Kenia ging 1-2 – Pires Gebshireshire won het goud met een tijd van 2:27:20, gevolgd door Brigid Kosgei. De damesmarathon werd zaterdagochtend vroeg verplaatst in Sapporo, Japan, vanwege de hitte en vochtigheid.

Seidl is de derde Amerikaanse vrouw die een medaille wint op de Olympische marathon, samen met Dina Castor (brons, 2004) en Joan Benoit Samuelson (goud, 1984).

READ  Een Nederlandse rechtbank verbiedt de terugkeer van Afrikaanse migranten naar Italië

Drie turf voor Amerikaans waterpolo

Voor de derde achtereenvolgende Olympische Spelen won de Amerikaanse waterpolo voor vrouwen de gouden medaille. Rockster Ashley Johnson stond in het doel toen Team USA met 14-5 won van Spanje. Het is de grootste winstmarge voor een gouden medaillewedstrijd in de Olympische geschiedenis.

Op weg naar haar derde gouden medaille reset Maggie Stevens het recordrecord. Ze heeft nu het all-time Olympische carrièrerecord van 56 goals.

Verlossing nastreven?

De Amerikaanse mannen hadden geen geweldige run in Tokio, maar de finale van de 4x400m estafette voor mannen (8:50 uur ET) geeft Team USA een kans om het goed te maken. In de play-offs eindigde het Amerikaanse voorlopige team bestaande uit Trevor Stewart, Randolph Ross, Bryce Dedmon en Vernon Norwood om 2:57,77 om de play-offs te winnen en automatisch door te gaan naar de finale. Ze nemen het op tegen Jamaica, Nederland en Italië, die allemaal op zoek zijn naar het podium.

Herhaal de reeks?

Voor de 4×400-race voor dames gaat titelverdediger Verenigde Staten als de duidelijke favoriet naar de estafettefinale (8:30 uur ET) en wint de kwalificatie in 3:20.86, de snelste tijd in de hele voorrondes. Tienvoudig Olympisch medaillewinnaar Alison Felix zal naar verwachting zich bij het team voegen om kans te maken op haar 11e Olympische medaille.

Hij ging het veld op

Brazilië, de titelverdediger, neemt het zaterdag om 7.30 uur ET op tegen Spanje voor een kans op de gouden medaille. Spanje won in de halve finale met 1-0 van Japan, terwijl Brazilië Mexico met 4-1 versloeg. In 2016 won Brazilië de gouden medaille in een strafschoppenserie tegen Duitsland.

Bestaat goud in de familie?

De 23-jarige Amerikaanse hoogspringster Vashti Cunningham, dochter van de Philadelphia Eagles en voormalig Minnesota Vikings-ster Randall Cunningham, zal een medaillekandidaat zijn wanneer de finale van het hoogspringen voor vrouwen begint (6:35 uur ET). Haar sprong van 1,95 meter in de voorronde plaatste haar automatisch voor de finale. Ze eindigde als eerste bij de Amerikaanse Olympische Trials in juni en een maand eerder had ze een persoonlijk record neergezet met een sprong van 1,80 meter.