Wesley Su verslaat zijn Nederlandse rivaal en gaat naar de halve finale van de Chesapeake Masters – Manila Bulletin

Wesley Su verslaat zijn Nederlandse tegenstander en gaat door naar de halve finales van het Chess Masters Championship

Foto van de Chess Champions Tour

Wesley Sue versloeg Jordan’s Jordan van Forest in de tweede en laatste set, 2.5-0.5, om door te gaan naar de halve finales van de Chess Masters op Melwater Chess Championships op woensdag.

De in Cavett geboren Sue behaalde beslissende overwinningen in de eerste twee wedstrijden en een gelijkspel in de derde om Van Forest te beslissen, die dinsdag in hun eerste duel wat vechtlust vertoonde nadat ze Oranje gedwongen hadden om met 2-2 het hoofd te bieden.

De overwinning plaatste vervolgens de halve finale tegen de Rus Vladislav Artemyev die de Russische reus doodde, die de best gerangschikte Amerikaan Hikaru Nakamura uitschakelde in een reeks die werd beslist door de play-off “Armageddon”.

Zo herwon hij de vorm die hem de eliminatieronde deed leiden met 11 punten zonder nederlaag, met name zeven overwinningen.

In de eerste set van de kwartfinales was het Van Forest die de wedstrijd dicteerde door één wedstrijd te winnen en er bijna twee te winnen voordat hij wegglipte in een gelijkspel.

Dus je liet hiermee niets aan het toeval over en zorgde ervoor dat Van Forest vroeg uit de strijd was.

Een andere halve finale wedstrijd tussen Armeniër Levon Aronian en Vietnamees Lee Quang Lim, die respectievelijk de Fransman Alireza Firouzja en Azeri Shkhryar Mamedyarov versloeg.

READ  Wanneer komt de film in Nederland uit?

Zo gaat hij op zoek naar zijn derde titel na de top van de Skilling Open in november vorig jaar en de Euro Rapid-opera in februari.

Ook hoopt hij allround leider en klassieke wereldkampioen Magnus Carlsen te pakken te krijgen.