Toyota, Team Nederland, Aston top Le Mans kwalificatiewedstrijden

Nr. 7 Toyota TS050 van Kamui Kobayashi voerde dit weekend de kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans aan met een tijd van 3 minuten en 17,089 seconden. Kazuki Nakajima, nr. 8 TS050, stond in 0.247 seconden achter. Toyota eindigde nu 1-2 in alle voltooide sessies.

Met alle vijf LMP1-deelnemers die een plek in de kwalificerende penalty shoot-out op Hyperpole verzekerden, was de drive om een ​​tijd neer te zetten indrukwekkend.

De Nr. 1 Rebellion R13, die finishte in de derde sessie, liep meer dan vier seconden achter op de Toyota Nr. 8. Zijn beste tijd was 3m21.598s. Zuster # 3 Rebellion R13 behaalde de 5e plaats met 3m 24.632.

Nr. 4 ByKolles CLM werd vierde met een gemiddelde van 3 minuten en 24.468 seconden. Tenzij Rebellion of ByKolles vanavond iets cools kunnen vinden voor Hyperpole, lijkt het gemakkelijk 1-2 te zijn voor Toyota.

Bij LMP2 liep Nick de Vries voorop in Nederland ORECA Team # 29 (Hierboven afgebeeld) Een tijd van 3 minuten 26.648 seconden. De tweede plaats in zijn klasse met goede snelheid op Goodyear-banden was nr. 37 Jackie Chan DC Racing ORECA, met een beste tijd van 3 minuten en 27.097 seconden. Ondertussen slaagde United Autosports erin om zijn twee auto’s veilig te stellen in Hyperpole toen ORECA nr. 22 de sessie op de derde plaats eindigde. Nr. 32 ORECA schoof aan het einde van de sessie naar de vijfde plaats met een sterke voorsprong van Alex Brundle.

Race nr. 26 G-Drive Urus eindigde als vierde, met een verschil van 3 minuten en 27,366 seconden. High Class Racing nam de laatste plaats in de Hyperpole met zijn nummer 33 ORECA met een score van 3m27.611s.

READ  Gemeenteraad Nederland viert overwinning Pompe Phillips Powell met kerstgroet - Port Arthur News

Meerdere cyclustijden werden weggelaten in LMP2 wegens het overtreden van baanlimieten, waaronder een ronde van Jean Eric-Vergne laat in de sessie die goed genoeg zou zijn geweest om de categorie te overtreffen. 36th Alpine Thomas Laurent had ook een kans op Hyperpole, maar hij droeg heel veel snelheid naar Ford Chicane en trok door het grind.

Aston Martin Racing Vantage AMR van Nicki Thiim / Marco Sorensen / Richard Westbrook leidde de weg in de GTE Pro. Motorsport foto’s

In GTE Pro zette Aston Martin Racing zijn sterke run voort toen hij de 95e Aston Martin Vantage, bestuurd door Marco Sorensen AMR 1-2, in sessie reed met een tijd van 3m50.872 seconden. De 97 Aston Martin Vantage lag 0,053 seconden achter teamgenoten met 3 minuten en 50,925 seconden.

De AF Corse Ferrari-deelnemers voor het volledige seizoen brachten het grootste deel van de sessie door met het risico de Hyperpole te verliezen, maar de Ferrari 488 GTE nr. 51 en de Ferrari 488 GTE nr. 71 konden laat in de race stoppen. Ferrari nr. 51 met Alessandro Pierre Guidi zette in de laatste autoronde van de cyclus een tijd neer van 3 minuten 51.244 seconden. Ondertussen zette Ferrari de 71e tijd neer op 3 meter en 51.988.

Porsche voltooide de eerste zes plaatsen, wat betekent dat alle WEC-inzendingen voor het volledige seizoen kans maken op de eerste plaats. De twee Porsche 911 RSR’s 19 sloten de sessie af op de vijfde en zesde plaats en Porsche 91 won het van hun 92e Porsche-teamgenoten.

De Weathertech Ferrari 488 GTE 63 en de 82 Risi Competizione Ferrari 488 GTE slaagden er allebei niet in om de Hyperpole te krijgen.

READ  Weer een explosie in dezelfde Poolse supermarkt in Beverwijk | direct

In GTE Am was het meer vergelijkbaar met Aston Martin Vantage die nog eens 1-2 in de klasse bovenaan stond. De door de fabriek gesteunde No. 98 Vantage overtrof de sessie met 3 m, 52.778 seconden. Samen met de nr. 98 TF Sport waren Aston Martin Vantage en de nr. 86 Gulf Racing Porsche 911 RSR de enige lopers die tijden minder dan de 3m53s neerzette.

Luzich Racing was de grootste verrassing van de sessie, want haar Ferrari 488 GTE nr. 61 eindigde de cyclus als vierde. # 77 Dempsey Proton Porsche 911 RSR en # 56 Team Project 1 Porsche 911 RSR maakten de top zes compleet.