Tottenham maakt hun laatste comeback om de Engelse Premier League te winnen – krant

LONDEN: Tottenham Hotspur maakte woensdag voor het laatst een comeback in de Premier League.

De ommekeer van Manchester United in de tweede helft was ook een grote verrassing.

Op een spannende avond in de Premier League verloor Tottenham na 94 minuten en 52 seconden van Leicester City. Binnen twee minuten scoorde de Nederlandse spits Steven Bergwijn twee doelpunten om vanuit het niets met 3-2 te winnen.

Het leidde tot wilde taferelen toen Tottenham-spelers over reclamebanners klommen om het voor hun fans te vieren, waarbij scheidsrechters gedwongen werden in te grijpen.

“We hebben vandaag laten zien dat we niet willen opgeven. Nooit”, zei Tottenham-coach Antonio Conte, die zijn ongeslagen competitierecord bij de Londense club handhaafde.

En als een toegevoegde bonus voor de Spurs, zorgde de overwinning ervoor dat ze hun felle rivaal Arsenal konden verslaan en de vijfde plaats in de competitie bezetten, slechts één punt achter de Champions League-plaatsen met wedstrijden in de hand.

De laatste eerdere comeback om te winnen was in de beroemdste Premier League-wedstrijd, toen Manchester City in de 92e en 94e minuut scoorde om Queens Park Rangers met 3-2 te verslaan en de titel te winnen in mei 2012.

Wat United betreft, de ploeg van Ralph Rangnick die onder druk stond, presteerde slecht in de eerste helft bij Brentford en had het geluk om in de eerste helft met 0-0 gelijk te trekken, alleen voor Anthony Ilanga, met zijn eerste Premier League-doelpunt, Mason Greenwood en Marcus Rashford om te scoren . Na de tweede helft te winnen met 3-1. Evan Toni reduceerde het late doelpunt voor Brentford.

READ  FC Barcelona-dagboek

United blijft op de zevende plaats staan, maar heeft één punt achterstand op Tottenham Hotspur, na nog twee wedstrijden te hebben gespeeld.

Nu de titel er steeds meer op lijkt terug te keren naar City, dat een voorsprong van 11 punten heeft, zou de race voor de top vier en kwalificatie voor de Champions League wel eens het meest interessante aspect van de tweede seizoenshelft kunnen zijn.

Twee punten scheiden nu de vierde geplaatste West Ham United van de zevende geplaatste Man United, waarbij de vier teams in dat kleine gevecht een ander aantal wedstrijden spelen vanwege vertragingen veroorzaakt door Covid-19-gevallen. Tottenham heeft zelfs drie wedstrijden minder gespeeld dan hun voorganger, West Ham, en vier minder dan Chelsea, dat op de derde plaats staat, met acht punten voorsprong op de Spurs.

Tottenham gaat zondag voor aanvang van de competitie op bezoek bij Chelsea voor de winterstop.

Harry Kane is dicht bij zijn beste en de aanvoerder van Engeland had er drie kunnen scoren voordat de Spurs uiteindelijk in de 38e minuut scoorden, waardoor de opener van Batson Dhaka in de 24e minuut teniet werd gedaan.

James Madison heroverde de voorsprong van Leicester vóór Bergwijns late bod en kwam pas in de 79e minuut als invaller op de proppen.

Hij reed van dichtbij naar huis voordat de vijfde minuut van de verlenging voorbij was, nadat teamgenoot Matt Doherty op een bal over de top liep.

Kort na het begin van de tweede helft gaf Leicester-middenvelder Yuri Tillmans balbezit, Kane speelde een zware bal volledig achter de Leicester-defensie en Bergwijn rende erop af, cirkelde om doelman Kasper Schmeichel heen en vuurde zijn schot vanaf de paal vanuit een scherpe hoek in de extra zevende minuut.

READ  Live uitzending van de wedstrijd Euro 2020: Engeland, Kroatië, Nederland en Oekraïne laatste ontwikkelingen, nieuws en reacties

“We verdienden het niet om te verliezen, maar we moeten leren”, zei Leicester-coach Brendan Rodgers. “Ze hebben de wedstrijd gewonnen vanwege onze fouten.”

Cristiano Ronaldo maakte zijn vileine vertoning nadat hij in de 70e minuut werd gewisseld voor een intrigerend subplot in de overwinning van United.

De Portugese spits, die de laatste twee wedstrijden van United heeft gemist met een dijbeenblessure, komt langzaam tevoorschijn nadat het bord flitste om aan te geven dat hij zou worden vervangen door Rashford. Hij mompelde in zichzelf en zag dat hij zijn armen in schijnbare afschuw ophief.

“Het is normaal, de spits wil scoren”, zei United-coach Ralf Rangnick. “Maar hij kwam terug van een lichte blessure en het was belangrijk om te onthouden dat we nog een wedstrijd hadden.”

De vertoning van United in de tweede helft blokkeerde een vreselijke eerste 45 minuten, waarin doelman David de Gea drie fantastische reddingen maakte om de bezoekers in het spel te houden.

“Wij zijn het kleinste team in de Premier League en Manchester United is het grootste. We hebben ze in de eerste helft vernietigd, ze hadden geen geur”, zei Brentford-coach Thomas Frank. “Drie enorme kansen en er kon maar één winnaar zijn in deze wedstrijd. Ze hebben ongelooflijk veel geluk.”