Tao Geojejan Hart werd uitgeschakeld nadat Paris Nice in de vierde etappe ten val kwam

Geogejan Hart won vorig jaar de Giro d’Italia

Ineos Grenadiers Tao Geoghegan Hart-deelnemer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor controle na het verlaten van de race Parijs-Nice in de vierde etappe.

Zijn team zei dat de Brit, die vorig jaar de Giro d’Italia won, op zijn gezicht, hoofd en knie viel en zich “duizelig” voelde.

Het ongeval vond plaats nadat hij halverwege een snelle bocht aan zijn rechterkant viel.

‘Vandaag op mijn hoofd geland,’ Geoghegan Hart, 25, gepost op TwitterExterne link

Bedankt Ineos Grenadiers en het medische team voor het op de eerste plaats stellen van mijn welzijn op de lange termijn, terwijl ik duidelijk niet 100% was.

“Een beetje rust, geen schermtijd en hopelijk is het snel weer terug.”

“Toen hij daar beneden kwam, gleed zijn voorwiel in de bocht. Hij stond op de vierde plaats, dus zijn geluk was echt slecht. Ik weet niet of er wat steentjes waren of waarom hij precies uitgleed”, voegde sportdirecteur Gabriel Rush eraan toe.

“Het viel heel erg op zijn gezicht, hoofd en knie. Hij voelde zich een beetje duizelig en we dachten dat het de juiste beslissing was om hem te stoppen en het risico niet te nemen.”

Na de vliegtuigcrash ging Geogejan Hart aanvankelijk verder, maar werd later bevestigd Hij gaf de race opExterne link Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Primus Rogelic van Jumbo Visma won de etappe en nam de leiding over het algemeen klassement.

Het is een bittere klap voor Jugan Hart, die pas zijn tweede race reed sinds hij vorig jaar de Giro won onder geweldige omstandigheden in Milaan.

READ  Steve Clarke zegt dat spelers uit Schotland hem hebben opgetild na de nederlaag tegen Nederland

Ineos, wiens nieuwe handtekening Adam Yates zag lijden aan gezichtsblessures na een ongeval tijdens de Emirates Tour in februari, heeft al verloren De Australische veteraan Ritchie Porte op de eerste etappe zondag.

De beste deelnemer in Ineos is nu Dylan Van Paarl, op de 19e plaats, een minuut 43 seconden achterstand.

De 188 kilometer lange etappe van Chalons-sur-Saône naar Cherubels op woensdag, die veel gracieuze kansen kende, zag een breuk en de recente beklimming werd vorig jaar ingehaald door Rogelic en de Tour de France-loper.

De 31-jarige Sloveen doet het goed ter voorbereiding op de tour van dit jaar – na een zware solo-inspanning in de laatste kilometers finishte hij de race 12 seconden eerder dan een groep rijders, waaronder de winnaar van Parijs-Nice van vorig jaar. Schachman van Bora Hansgrohe. Roglic heeft nu 35 seconden voorsprong in het algemeen klassement.

Ondertussen won het team van Wout van Aert uit Jumbo-Visma de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico-race in een sprint na de 156 km lange etappe die startte en finishte in Lido di Camaiore.

Geriant Thomas, winnaar van de Tour de France 2018 van Ineos, Simon Yates van Bike Exchange, doet mee aan de race van een week, die vorig jaar door Yates werd gewonnen.

Op de Women’s Healthy Ageing Tour in Essen, Duitsland, eindigde de Britse Alice Barnes als tweede na het verslaan van de Hollandse doellijn, Julian De Hoer van SD Works.

Barnes, 25, die rijdt in de Canyon Seram, wordt in een sprintrace in de laatste meters door een achterwiel geraakt door Lorena Wipes van DSM, die hard gevallen is.

READ  De Europese Centrale Bank kondigt een aparte coachingbaan met witte en rode bal aan