Succes maakt een einde aan het doelwit voor 30 maanden droog, en Osemen haalt haar doel

Nigeriaanse sterren hebben dit weekend in heel Europa gewerkt. KELVIN EKERETE schrijft over hun optreden

Engeland

Kelichi Iheanacho scoorde vrijdag het doelpunt van Leicester in een schokkende 4-2-nederlaag tegen Newcastle United in het King Power Stadium in de Premier League. De 24-jarige bewees in de 87e minuut een troost te zijn voor de Fennecs, die in de 73e minuut vier goals scoorden.

Iheanacho, die in de 72e minuut een gele kaart kreeg, scoorde 11 doelpunten in 22 wedstrijden voor achtervolgers van de Champions League-kwalificatie. Zijn landgenoot Wilfred Ndidi ging in de 63e minuut uit voor Ayuz Perez.

Hij scoorde een Super Eagles-doelpunt, Iberici Easy, en een assist bij de 2-0 overwinning van Crystal Palace op het gedegradeerde Sheffield United in de Premier League op zaterdag. Ise Christian Benteke zorgde in de tweede minuut voor de openingstreffer, voordat hij in de 88e minuut een solo-goal scoorde.

Isaac Skesis scoorde zaterdag zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Watford in hun 2-0 overwinning op Swansea in het Engelse kampioenschap. De Nigeriaan scoorde in de 87e minuut het tweede doelpunt voor zijn ploeg om de overwinning binnen te halen.

Het doelpunt van de 25-jarige was zijn eerste sinds hij de Hornets ‘derde scoorde in hun 3-0 overwinning op Huddersfield Town in een Premier League-wedstrijd in oktober 2018.

Italië

Victor Osimin scoorde een brace en hielp Napoli aan de 4-1 overwinning op Spezia in de Serie A op zaterdag. Osimin’s eerste dubbel met Napoli, waarmee zijn aantal dit seizoen op 10 doelpunten in 21 competitieduels komt.

READ  Eden release: De Israëlische zangeres bestormt het Eurovisie-podium in Saturday Night Finals

De spits scoorde in vier opeenvolgende wedstrijden voor Gennaro Gattuso, scoorde zeven doelpunten en assisteert sinds begin april twee keer.

Frankrijk

Superstar-aanvaller Terim Mouffe scoorde in Lorient’s 4-1-nederlaag tegen Lyon in de Ligue 1 League.

Het verlies wierp Lorient diep in de degradatieslag. Mofi, die 14 goals scoorde en 3 maakte in 30 competitiewedstrijden, werd in de 72e minuut vervangen door Erie-Yves Hamel.

Moussa Simon zorgde voor een cruciale pass in de 3-0-aanval van Nantes op Bordeaux onder leiding van Samuel Callou, terwijl ze hoopten aan de top te blijven. Nantes staat 18e in het record, één punt voor op Lorient en Strasbourg, die op de 17e en 16e plaats staan, en twee punten achter Bordeaux, die 15. Simon verving Marcus Regis Coco in de 81e minuut van de spannende wedstrijd. Zijn landgenoot Kalou stond niet op de lijst.

Duitsland

Verdediger Kevin Akpuguma scoorde zaterdag zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Hoffenheim in hun 4-2 overwinning op Schalke 04 in de Bundesliga. Akpuguma scoorde de gelijkmaker in de 52e minuut voordat Christoph Baumgartner en Ahlas Bibo hen een verdiende overwinning bezorgden. Dit is Akpuguma’s eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer van een blessure die hem buiten actie hield in de laatste drie wedstrijden van Hoffenheim.

Holland

Madoka Okay hield dit seizoen zijn negende nul in de competitie in de 3-0-aanval van Sparta Rotterdam tegen Vitesse Arnhem in de Eredivisie op vrijdag. De Nigeriaan redde één missie in de wedstrijd om zijn team te helpen weer een schone lei te claimen.

Tyrone Ebuehi speelde zaterdag ook elke 90 minuten in het 1-1-gelijkspel van FC Twente tegen Heracles in de Eredivisie.

READ  Sniper Elite 5 release datum en tijd

kalkoen

Aanvaller Anthony Nowakemi scoorde zaterdag zijn eerste doelpunt in 13 competitieduels in Trabzonspor met een 2-1 overwinning op Antalya Sport in de Turkse Super League. De Nigeriaanse international die in één wedstrijd heeft gespeeld, heeft dit seizoen hard gestreden voor vorm en stabiliteit en scoorde slechts zeven doelpunten met zeven assists in 32 wedstrijden, zijn laagste aantal sinds hij in 2018 bij de club kwam.

Henri Onikuru liep 63 minuten en kreeg een gele kaart in de 3-1 overwinning van Galatasaray op Besiktas op zaterdag. De Nigeriaan heeft vijf goals en twee assists in 13 competitieduels voor de Turkse giganten.

Rusland

De noodlottige vleugelspeler Chidera Igok scoorde zaterdag het doelpunt in de 3-1 overwinning van CSKA Moskou op FC Krasnodar in de Russische kwalificatiewedstrijden. De Nigeriaan scoorde de gelijkmaker voor de gastheren in de 32e minuut nadat Victor Clison de bezoekers op voorsprong zette in de 26e minuut. Het doelpunt was Ioki’s vierde doelpunt in 24 competitieduels met de Russische giganten. Hij werd in de 86e minuut vervangen door Arnor Sigurdsson.