Samenvatting van wat er is gebeurd en wat je hebt gemist

Geweldige start voor Groot-Brittannië op de Olympische Spelen en niet zo geweldige start voor gastland Japan. Zweden zorgde voor een grote verrassing door de Verenigde Staten van Amerika met drie goals tegen nul te verslaan. Brazilië en Nederland scoorden doelpunten voor de lol en het verbreken van records, en Australië begon er net uit te zien zoals ze wilden. De eerste dag van het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen was een mooie tv-show op Netflix, elke wedstrijd wordt beter en het wachten op dag twee begint.

Groep E

In Groep E begon Groot-Brittannië hun campagne met een nulzege op Chili. Een prop van Eileen White deed het werk voor de Britten, en de schone lei was als de kers op de taart. Ze scoorde in de eerste helft door een assist van L. Hemp in de 18e minuut en de bronzen medaillewinnaar hielp haar in de 73e minuut de 2-0 te maken. Chili had geen antwoord voor hen en de Britten bereikten de drie punten in hun eerste wedstrijd.

In de andere wedstrijd speelde Japan 1-1 gelijk met Canada. De gastheren kwamen in de eerste minuut op voorsprong door een doelpunt van Cy Sinclair en reageerden pas laat in de wedstrijd op Noord-Amerika. Japan kreeg in de 54e minuut een strafschop, maar Tanaka, die vooruit ging om de strafschop richting de doelman te nemen, miste de strafschop. Japan wist via Iwabuchi in de 84e minuut gelijk te maken; Als ze van buiten het strafschopgebied naar de rechterbenedenhoek mikken, verdienen ze een punt.

READ  Wedstrijdvoorbeeld - Zuid-Afrika - Engeland, Engeland in Zuid-Afrika 2022/23, derde ODI

Zoals het er nu uitziet, leidt Groot-Brittannië met 3 punten, Japan en Canada elk en Chili laatste met nul punten. Chili treft Canada, terwijl Groot-Brittannië tegen Japan speelt in de volgende groepswedstrijd op zaterdag 24 juli.

F. groep

Nederland versloeg Zambia in de eerste wedstrijd van Groep F. Nederland versloeg Zambia met 10-3 en boekte de op een na hoogste winstmarge in een damesvoetbalevenement op de Olympische Spelen. V.Medema scoorde er vier, Lake Martins scoorde een brace en doelpunten van S Van de Sanden, Belova, Roward en Berenstein maakten de nederlaag compleet. Dit was Zambia’s eerste voetbalwedstrijd op de Olympische Spelen en ondanks hun verlies hadden ze veel redenen om gelukkig te zijn. En Barbara Banda scoorde een hattrick voor hen, want alle goals waren een troost voor hen.

Brazilië had ook een eigen team in Japan, ze scoorden vijf doelpunten en overtroffen China in de eerste wedstrijd. De goals kwamen via Marta, Dependa, Beatriz en Andressa Alves. Brazilië en Nederland zitten duidelijk in de poule, terwijl China en Zambia een inhaalwedstrijd moeten spelen.

Groep G

Kampioenskandidaat Zweden schokte de Verenigde Staten van Amerika door ze duidelijk te winnen in de eerste wedstrijd van de groep. De dubbel van Blackstein en een doelpunt van Hortig bepaalden de 3-0 overwinning van het Zweedse team.

In de andere wedstrijd van Groep G versloeg Australië zijn rivaal Nieuw-Zeeland met een kleine marge om zijn campagne met drie punten te beginnen. De doelpunten van Samantha Kerr en Tamika Yallop waren genoeg om hen de drie punten op te leveren. Nieuw-Zeeland scoorde een doelpunt in blessuretijd om het verschil te dichten, maar het was niet genoeg, want Australië ging met 2-1 uit.

READ  In Nederland is een controversieel boek over de koninklijke familie uit de schappen gehaald

De volgende wedstrijd zal Zweden bovenaan het klassement staan ​​met de als tweede geplaatste Australiërs, terwijl de Verenigde Staten hun eerdere verlies tegen Nieuw-Zeeland zullen wreken.