Ronaldo werd woedend nadat hij de winnaar van de WK-kwalificatiewedstrijd in België had gehouden

Cristiano Ronaldo gooide zijn aanvoerdersband in woede op de grond nadat hij controversieel een zege in blessuretijd werd ontzegd toen Portugal Servië versloeg met twee doelpunten in de WK-kwalificatiewedstrijden van zaterdag, terwijl het internationale doelpunt nr. 59 van Romelu Lukaku België redde in een 1-1 gelijkspel. . Met Tsjechië.

Nederland versloeg Letland met 2-0 na hun inaugurele nederlaag in Groep G tegen Turkije, die deze prestatie bevestigde met een dramatische 3-0 overwinning op Noorwegen.

Portugal stond met 2-2 gelijk in Belgrado, ondanks dat Ronaldo geloofde dat hij het winnende doelpunt scoorde in de derde minuut van de blessuretijd toen de bal leek terug te kaatsen in de doellijn voordat Stefan Mitrovic wegliep.

Maar zonder het gebruik van technologie werd het doelpunt niet toegekend en werd Ronaldo vervolgens geboekt vanwege zijn protesten.

Bij het laatste fluitsignaal stormde hij het veld af en gooide zijn aanvoerdersbadge op de grond.

Ronaldo postte later op zijn Instagram-pagina: “Ik geef en zal altijd alles geven aan mijn land, dit zal nooit veranderen.”

“Maar er zijn moeilijke tijden om mee om te gaan, vooral als we het gevoel hebben dat een hele natie wordt getroffen.”

De Portugese coach Fernando Santos zei tegen RTP: “We scoorden een doelpunt dat we niet kregen toen ik aan de bal ging. In een wedstrijd van dit niveau is dat niet mogelijk.”

Portugal leek in Belgrado drie punten te bereiken door in de eerste helft met 2-0 voor te staan ​​via een brace van Liverpool-spits Diogo Jota.

Maar de voorsprong van Nemanja Radongic in de eerste helft bleek doorslaggevend voor Servië en stuurde Alexander Mitrovic en Philip Kostek in het net in de eerste 15 minuten van de tweede helft.

READ  Yanika Schopman kijkt naar de WK Women's India met de Women's Asian Cup

België, de nummer één van de wereld, loopt door doelsaldo achter Tsjechië in de vroege Groep E-ranglijst.

Lucas Provod zette de Tsjechen kort na de eerste helft in Praag op voorsprong met een prachtig afstandsschot, zijn eerste internationale goal.

Tien minuten later pakte Lukaku de pass van Kevin De Bruyne, draaide zijn marker om en boorde de bal onder doelman Thomas Vacclik om zijn 19e doelpunt te scoren in zijn laatste 16 wedstrijden voor België.

– Prachtig Luxemburg –

De mannen van Roberto Martinez kwamen bijna 14 minuten voor tijd op voorsprong, maar nadat Lukaku De Bruyne de middenvelder van Manchester City een laag schot in de paal schoot.

“Als je kijkt naar de resultaten van Tsjechië van de afgelopen maanden, dan weten we dat het een moeilijke wedstrijd zal worden”, zei de Belgische aanvoerder Jan Vertongen tegen VTM. “Ze creëerden goede kansen en wonnen bijna elke tweede bal. Maar we zijn sterker op eigen bodem.”

In een andere wedstrijd in groep A scoorde Luxemburg een verrassende 1-0 overwinning op de vervagende Republiek Ierland in Dublin.

Ierland was tandeloos in de aanval en de bezoekers hadden ze in de 85e minuut geraakt met een overwinning voor Dynamo Kiev Gerson Rodriguez-aanvaller.

Het was pas de zesde overwinning van de WK-kwalificatie in Luxemburg sinds hun eerste deelname in 1934.

Nederland gaf Frank de Boer de 5.000 fans die het Johan Cruyff Stadion in Amsterdam mochten betreden iets om op te vrolijken toen Stephen Bergis de bal in de 32e minuut schoot en Luc de Jong in de tweede helft tegen Letland kopte.

READ  Vier hockeyers klaar voor EK U-23

“We weten dat het doelsaldo belangrijk zal zijn in deze kwalificatiewedstrijden”, zei de Boer, die ook naar De Young en Davy Claassen keek in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd onder leiding van een vrouw, de Française Stephanie Frappart.

– Protest tegen mensenrechten –

“We verdienden de overwinning met minstens vijf doelpunten. We hebben alles geprobeerd.”

Nederlandse spelers volgden het voorbeeld van Noorwegen en Duitsland door te protesteren tegen steun voor mensenrechten in Qatar, waar het WK 2022 wordt gehouden.

Fenerbahce-middenvelder Ozan Tufan scoorde tweemaal om Turkije naar de overwinning te leiden op een gevaarlijk Noors nationaal team.

De centrale verdediger van Leicester Caglar Soyuncu leverde ook een indrukwekkende prestatie, scoorde het tweede doelpunt en hielp Borussia Dortmund-spits Erling Braut Haaland kalmeren.

“Vorig jaar kwalificeerden we ons voor de Euro 2020-finale, en nu vechten we voor een plaats in het WK”, vertelde Soyuncu uefa.com. “We willen er zijn.”

Rusland, dat drie jaar geleden thuis de kwartfinales van het WK bereikte, klom naar de top van het vroege Groep H-klassement met een 2-1 overwinning op Slovenië, dat hun campagne begon door Kroatië en de tweede plaats in 2018 te verslaan.

Kroatië had moeite om weer het beste niveau te vinden, maar de kopbal van Mario Pasalic vijf minuten voor rust hielp de mannen van Zlatko Dalic om Cyprus met 1-0 te verslaan in Rijeka.

Slowakije worstelt al met hun poging om zich te kwalificeren, nadat het kleine Malta thuis met 2-2 was gebonden.