Nederland’s Do balanceert verwachting en talent – Port Arthur News

NEDERLAND – Na het verslaan van het beste zaad in het 5A Regionale Tenniskampioenschap, werd Megan Doe van Nederland de eerste Bulldog die tweemaal won in de geschiedenis van het tennisprogramma.

Doe zei dat ze meer honger had om haar weg terug te vinden door ruzie te gaan maken als eerstejaars.

“Het is altijd geweldig om naar het land te gaan”, zei Du. “Dit jaar speel ik singles. In mijn eerste jaar speelde ik dubbelspel. Ik heb het gevoel dat het meer een prestatie is.”

Het UIL State Championship vindt plaats van 20-21 mei.

Hoewel Do heeft bewezen de beste vrouwelijke tennisspeler in de omgeving te zijn, en mogelijk de staat voor 5A Girls, geeft ze grif toe dat ze niet de beste tennisspeler in haar familie is. Haar oudere broer Brandon Doe speelt op Lamar University en won twee jaar geleden de staatstitel.

“Ik heb waarschijnlijk voor het eerst een racket opgepikt toen ik vier jaar oud was en speel sindsdien”, zei ze. “Mijn familie is erg competitief, maar mijn broer is veel beter dan ik. Ik zou zeggen (ik heb hem geslagen), maar waarschijnlijk niet.”

Do zei dat het hebben van een ingenieuze broer van een tennisser haar scherp houdt.

Ze zei: “Ik zou hier niet zijn zonder hem.” “Het helpt me bij het trainen en motiveert me enorm.”

Nederland junior Megan Do dient woensdag tijdens de training. Chris Moore / Nieuws

Hoewel het hebben van een broer die bekend staat als een geweldige tennisser zijn voordelen heeft, zei Doe dat het ook met druk komt.

READ  ASR Nederland N: Asr investeert in onderhandse schuldenstrategie door overname onderhandse kredietportefeuille van € 250 miljoen

‘Ik heb mensen die altijd naar me toe komen en me vragen of ik het kleine zusje van Brandon Doe ben,’ zei ze.

Ze verdeelt haar tijd niet tussen de tennisbaan en schoolwerk, wat een moeilijk klein jaar toevoegt.

Tijdens haar ongenoegen over Regionals zei Du dat ze geen enkele druk voelde op weg naar de wedstrijd.

“Sinds ik nr. 2 was en ik was nr. 1, voelde ik de last niet echt”, zei ze. “Ik was daar en probeerde mijn best te doen. Ik werd uiteindelijk beter dan ik had verwacht sinds ik won … Die wedstrijd was mentaal moeilijker. In de andere wedstrijden deed ik mentaal niet veel moeite, maar die wedstrijd , “Ik heb er echt van genoten.”

Du zei dat de overwinning haar zelfvertrouwen een boost gaf, en haar coach, Jorge Lopez, zei dat de overwinning de verwachtingen van Du verhoogde.

“De dagen dat ze heeft geoefend (sinds het regionale kampioenschap), heeft ze haar niveau niet verlaagd”, zei Lopez. “Ze was geweldig. Ik denk dat ze weet hoe geweldig ze is in het spelen en dat geeft haar zelfvertrouwen. Ik hoop dat dat in het volgende toernooi gebeurt.”

Lopez zei dat de jonge vrouw zowel fysiek als mentaal sliep tijdens haar verblijf bij de NHS.

Hij zei: “Ze kwam als een nieuwe student.” “Ze was mager in een frame, maar ze kon de bal nog steeds hard raken. Ik realiseerde me meteen dat ze een goede speler was, dus ik probeerde met haar samen te werken aan de mentale kant van tennis. Ik liet haar een boek lezen en we hebben bekeken hoe ze moest handelen tussen punten voor het aantal seconden dat je hebt. “

READ  Pulisic betreurt een gemiste kans op weg naar het WK voor Nederland

Hoewel haar zelfvertrouwen ongekend hoog is, zei Du dat ze probeert om de baas te blijven over het land.

“Ik hoop twee rondes te winnen en in de top drie te komen of zoiets,” zei Du. ‘Ik verwacht niet veel, want het is mijn eerste jaar. Dat bewaar ik voor volgend jaar.’

Do zei dat ze absoluut tennis wil spelen op universitair niveau.

‘Ik heb nog niet besloten waar, maar ik denk aan Lamar omdat het zo dicht bij huis is’, zei ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *