Nederland verslaat Fedor

NEDERLAND – Omdat de schoten niet uit de oceaan vielen, ging het Nederlandse basketbalteam voor jongens naar de paal om een ​​overtreding te vinden tijdens hun thuisoverwinning op Fedor op dinsdagavond.

Senior spits CJ Guidry scoorde de top 12 punten, en de Bulldogs pakten de lastige Pirates, 49-35 voor een korte slip van twee wedstrijden. Nederland leidde de scores aan het einde van de eerste helft en behield die voorsprong met dubbele cijfers gedurende de tweede helft, aangezien een goede indoorwedstrijd de Bulldogs hielp om Fedor af te weren.

“We moesten vanavond gewoon verhuizen”, zei bondscoach Brian English. “Onze energie was niet waar we het nodig hadden en we hebben het niet goed vrijgelaten, maar we zouden elke avond winnen.”

Toegegeven, Nederland was volgens de Engelsen misschien een beetje moe van het ingaan van de wedstrijd op dinsdag. De Bulldogs hebben de laatste tijd veel basketbal gespeeld en hebben afgelopen weekend een aantal zware wedstrijden gespeeld tijdens het Harden Jefferson Stan Davis Memorial Tournament.

De Engelsen zagen de effecten vrijwel direct toen zijn team bij het begin van de wedstrijd wat ’traag’ uit de strijd kwam. De Bulldogs hebben echter een slechte voorsprong kunnen opbouwen, mede dankzij een paar vroege rangen die topwacht Ethan Burrell van buiten de boog heeft gemaakt.

Langeafstandslopen waren daarna zeldzaam, maar de Bulldogs hadden na het eerste kwart een voorsprong van 16-11.

READ  Ouderen in Nederland - Het Bergoor

Nederland maakte haar gebrek aan schieten goed met aanvallende rebounds en optredens. Nadat hij in het eerste kwartaal zonder basket ging, kreeg Guidry de zaken op gang in het tweede en scoorde hij 10 van zijn 12 totale punten in de periode. Zijn actie op het glas vertaalde zich in een offensieve productie en de Bulldogs namen een 34-22 voorsprong in de eerste helft.

De plotselinge uitbarsting van Guidry hielp de schietproblemen van een van de topscorers van Nederland, Derek Rhodes, die in de eerste helft doelpuntloos was, te overwinnen.

“Dit is waar we een aantal dingen heel goed hebben gedaan, op de aanvallende borden”, zei de Engelsman. ‘Ik dacht dat CJ Guidry ons vanavond zou voorstellen.’

Vidor kon het grootste deel van de wedstrijd rondhangen, maar dreigde nooit terug te komen. Gedurende de tweede helft maakten de Buccaneers af en toe een snelle spurt, maar Nederland beantwoordde ze altijd.

Senior-spits Dalton hield Cash Pirates in de eerste helft in het spel, scoorde 17 punten voor de pauze en demonstreerde zijn verzameling met drie schoten van buiten de boog.

Nederland wist zich echter defensief aan te passen, waardoor Cash in de tweede helft slechts twee punten had toen hij de wedstrijd afsloot door 19 te scoren na een verliezende poging.

Het verlies was de laatste wedstrijd buiten het strafschopgebied voor de ploeg van Fedor (4-8). De Pirates beginnen vrijdag in de competitie in Bridge City.

READ  Nederland tekent een overeenkomst met het Boulder County Sheriff's Office

Ondertussen speelde Nederland (11-6) vrijdag weer een niet-provinciale competitie in West Orange Stark voordat ze volgende dinsdag hun 21-5A-wedstrijd aftrapten tegen rivaal Port Neches-Groves.

“We kunnen niemand over het hoofd zien, anders komen we in de problemen”, zeiden de Engelsen. “We moeten een goede vrijdag hebben en ons dan klaarmaken voor dinsdag.”

Matt Fay is een sportverslaggever en columnist voor de Beaumont Enterprise. Neem contact met hem op via [email protected] of op Twitter door hier te klikken.

Mis niets: Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief.