Nederland klaagt over het WK ‘loterij’

Bekijk hier onze wedstrijdpagina voor alle statistieken, heatmaps en meer!

Virgil van Dijk raakte “ernstig geblesseerd” nadat Nederland door Argentinië met 4-3 werd uitgeschakeld op het WK.

Doelpunten van Nahuel Molina en Lionel Messi leken Argentinië door te stoten naar de halve finales, maar invaller Wott Wighorst scoorde twee keer laat, ook in blessuretijd, om de wedstrijd naar verlenging te duwen.

Geen van beide teams kon een winnaar vinden in de 30 minuten durende verlenging, maar Emiliano Martinez redde eerder van Van Dijk en vervolgens Stephen Burgess. Lautaro Martinez schoot de beslissende strafschop en schakelde Nederland met 4-3 uit.

Van Dijk sprak over zijn frustratie over het feit dat zijn team zich terug in de competitie sleepte, maar verloor na strafschoppen.

“Ik ben erg teleurgesteld, want we zijn uitgeschakeld in het toernooi na een veelbewogen wedstrijd”, vertelde de Liverpool-ster aan verslaggevers.

“We toonden een geweldig karakter, we kwamen terug in de laatste 15 minuten, we kregen extra tijd en daarna strafschoppen.

“Helaas konden we de klus niet klaren. We gaan naar huis.”

“Ik ben er zo verdrietig over, maar zo is het leven. We verloren op penalty’s, en dat is het moeilijke. Het is net een loterij.”

“We hebben veel getraind op strafschoppen, maar dat is helaas zo [Emiliano Martinez] We maakten twee geweldige reddingen aan de buitenkant.

READ  Lionel Messi de grootste in de geschiedenis, volgens Emiliano Martinez voor de WK-finale | voetbal nieuws

“Ik denk dat we zelfverzekerd waren, maar je kunt geen vol stadion nabootsen waar 80.000 fans naar je fluiten en een andere keeper die je niet tegenkomt tijdens de training.”

Holland’s aanvoerder Van Dijk nam de openingsstraf van de shootout, alleen voor Martínez om hem naar rechts van de doelman te tikken.

Toen hem na de wedstrijd werd gevraagd naar zijn strafschop, zei de centrale verdediger: “Ik heb hem niet genomen in de Premier League, dus het is erg moeilijk.

“Het is nooit makkelijk, je staat onder druk, maar ik had er zin in, ik was er klaar voor.

“Hij redde het, fair play voor hem. Slecht voor ons, slecht voor mij.”

“Ik ben zo verdrietig, maar helaas gebeuren dit soort dingen in het leven en het gaat erom hoe je ermee omgaat.

“Ik ga heel verdrietig zijn voor de komende periode en ik ga me hergroeperen, bij mijn familie zijn en nadenken over de goede dingen in het leven.

“Deze dingen gebeuren helaas, je kunt ze missen, maar dat betekent niet dat je je goed voelt. Ik ben erg gekwetst en ik heb het gevoel dat ik mijn jongens een beetje in de steek heb gelaten.

“Het gaat erom dat gevoel voor de rest van het seizoen om te zetten in honger.”

Van Dijk’s verdedigende partner, Nathan Ake, herhaalde de gevoelens van zijn aanvoerder over de teleurstellende uitweg, nadat hij er goed aan had gedaan om weer in het spel te komen.

“We mogen trots zijn. We wilden natuurlijk meer, maar het was gewoon niet het geval”, zei Ak.

READ  Serviërs winnen in SO maar degraderen

“We bleven in de wedstrijd en probeerden terug te vechten. Uiteindelijk deed het pijn.”

“Misschien hadden we in de extra tijd wat meer moeten pushen, maar de benen waren een beetje moe.”

Ake werd ook gevraagd naar zijn mening over een furieuze wedstrijd die 16 gele kaarten opleverde, meer dan enige andere wedstrijd in de WK-geschiedenis, en één rode.

“Dit hoort bij voetbal”, voegde Ak toe. “Ze houden van hun land, ze willen vechten voor hun land en wij hebben hetzelfde. Het is een emotioneel spel. Iedereen wil ervoor vechten.”

“Uiteindelijk besliste de penalty shoot-out de wedstrijd, niet de scheidsrechter.”