Monaco heeft late gelijkmaker nodig tegen PSV Eindhoven in Champions League-kwalificatie

Joey Fermann vierde feest nadat hij PSV Eindhoven op voorsprong zette tegen Monaco. Foto: Valerie Hach/AFP
Bron: Agence France-Presse

Monaco had een late gelijkmaker van centrale verdediger Axel Desasse nodig om het PSV Eindhoven van Ruud van Nistelrooy met 1-1 gelijk te trekken in de heenwedstrijd van de derde ronde van de Champions League-kwalificatiewedstrijd op dinsdag.

Desassi snelde van dichtbij naar huis toen hij 10 minuten voor het einde van de wedstrijd in Stade Louis II voor hem viel uit een vrije trap van Ismail Jacobs in het strafschopgebied.

Dit annuleerde de openingswedstrijd die Joey Fermann in de eerste helft scoorde voor PSV Eindhoven en bevestigde dat de confrontatie in goede vorm is voor de terugwedstrijd volgende week in Nederland.

Voormalig PSV Eindhoven-spits Van Nistelrooy werd voorafgaand aan dit seizoen aangesteld als coach van de voormalige Europa Cup-winnaars en leidde afgelopen weekend de 5-3-zege op Ajax in de Nederlandse Super Cup.

Zijn ploeg begon perfect in het vorstendom toen ze zeven minuten voor rust op voorsprong kwamen toen aanvoerder Luc de Jong de bal op Fermann afvuurde om thuis te komen en Sarri eindigde in de hoek vanaf de rand van het strafschopgebied.

Japan-ster Takumi Minamino, die zijn debuut maakte in competitie met Monaco na de ondertekening van Liverpool, schoot in zicht aan het begin van de tweede helft toen de gastheren op zoek waren naar een gelijkmaker.

Spannende functie: Check het exacte nieuws voor jou ➡️ Zoek het blok “Aanbevolen voor jou” en geniet ervan!

Het doelpunt kwam van Desassi uit een vrije trap in de 80e minuut en Monaco had de wedstrijd kunnen winnen toen Youssef Fofana twee minuten voor tijd van dichtbij de paal raakte.

READ  Zegevierende voetbal- en atletiekteams van Pella Girls donderdag | Radio KNIA KRLS

De terugwedstrijd vindt volgende week plaats in Nederland, waarbij de winnaars het opnemen tegen Union Saint-Gilloise of Rangers in de play-offs later deze maand, op zoek naar een plaats in de zeer lucratieve groepsfase.

Monaco miste een directe kwalificatie voor de groepsfase toen ze op de laatste dag van het laatste seizoen van de Franse Ligue 1 een doelpunt in blessuretijd incasseerden en daardoor van de tweede naar de derde plaats op de ranglijst zakten, achter Marseille.

Ze mochten vorig seizoen niet deelnemen aan de groepsfase van de Champions League toen ze in de play-offs verloren van Shakhtar Donetsk.

Rangers, die vorig seizoen de Europa League-finale bereikte, stond dinsdag in Brussel tegenover Union Saint-Gilloise in de eerste etappe van de derde ronde van de kwalificatie, terwijl ze voor het eerst in meer dan tien jaar terug willen keren naar de groepsfase van de Champions League. .

Benfica, die vorig seizoen de kwartfinales bereikte voordat hij verloor van Liverpool, stond dinsdag tegenover het Deense Midtjelland.

Eerder was er een 2-1 overwinning voor de Tsjechische Republiek Viktoria Plzen en de Kroaat Dinamo Zagreb op respectievelijk Sherif Tiraspol uit Moldavië en Ludogorets uit Bulgarije.

Dynamo Kiev speelt woensdag, maar de Oekraïense club speelt vanwege het conflict in zijn land de heenwedstrijd tegen de Oostenrijker Sturm Graz in het Poolse Lodz.