Zegevierende voetbal- en atletiekteams van Pella Girls donderdag | Radio KNIA KRLS

Het was een geslaagde donderdag voor de twee Nederlandse teams in de voorjaarssportwedstrijden.

Het #7 Bella Girls’ Class 2A Soccer-team scoorde een reeks doelpunten in de eerste helft en keek nooit meer terug in een 6-0 overwinning op Carlisle. De Nederlander scoorde op een gegeven moment drie doelpunten in een periode van 1:25 en scoorde een half dozijn voor de 24e minuut, waaronder een hattrick van Abby Warner, een paar van Tatum Carlston en de eindscore van Anka Stoltzfus – die had slechts 24 uur eerder officieel getekend bij Dordt University. Bella verbetert tot 3-1 overall en heeft een top-tien confrontatie met de #4 Waverly-Shell Rock op de weg zaterdag.

Trainer Mark Howard:
“Het was een zeer winderige nacht en we hadden de wind om te starten, wat volgens mij een groot probleem is en daar hebben we van geprofiteerd. De doelman van de tegenstander maakte 20 reddingen, dus ze deden het goed in de tweede helft, terwijl wij iedereen op de bank en we hadden genoeg minuten aan ervaren spel.”

Het Nederlandse atletiekteam verdiende hun eerste Drake Relays Blue Standard van het seizoen met een sterke prestatie op de Knoxville Panther Relays en won de algemene wedstrijd met 157 punten. Bella’s 4×100 estafette van Delaney Reynolds, Molly Reno, Marissa Hackman en Camryn Long klokte 50,78 om een ​​tweede reis naar Drake Stadium te verdienen na de Jim Duncan Invitational op zaterdag. Bella heeft ook overwinningen in de volgende evenementen:

4×800 Estafette – Lizzie Newman, Tess Paulsen, Abby Bogards, Marissa Ferribi (10:36.22)
100m sprint – Camryn Long – 13.54
Distance Medley – Ava Carey, Katie Bullock, Abby Teagarden, Maisie Schroeder (4:45.59)
4×200 Estafette – Delaney Reynolds, Kelsey Tauck, Marissa Hackman, Jackie Train (1:47.36)
400m horden – Maddy Schmitz – 1:17.49
1500m – Marissa Ferbey – 5:09.66
4 x 100 relais (zie hierboven)
4×400 Relay – Missy Schroeder, Emerson Wogen, Abby Teagarden, Jackie Train (4: 10.63)