Michael Ballack is boos over wat er met Roemenië is gebeurd in de wedstrijd tegen Nederland: “Het is gek.”

Voormalig Duitse voetbalster Michael Ballack uitte zijn ongenoegen over de manier waarop Roemenië de wedstrijd tegen Nederland in de achtste finales van het EK 2024 afhandelde.

Ballack zei dat Roemenië zich vanaf het begin van de wedstrijd oneerlijk behandeld voelde door de scheidsrechter, omdat het een strafschop had moeten krijgen na inmenging in Giannis Hagi, die met een elleboog in zijn hoofd werd geraakt.

Ballack zei tegen Magenta TV: “De speler werd niet gestraft voor dit incident, en het werd niet eens beoordeeld. Misschien omdat het vlak voor het einde van de eerste helft gebeurde. Voor mij had dit incident op zijn minst geanalyseerd moeten worden !”

Ballack wees erop dat de wedstrijd had moeten worden gestaakt voordat Roemenië het derde doelpunt kreeg.

“De doelman trapt tegen een van de schoenen midden in het strafschopgebied. We weten niet precies hoe die daar terecht is gekomen. Het is gek om op het veld te staan, vooral omdat de wedstrijd niet is gestopt.

“Het is een vreemde situatie. Als er voorwerpen op het veld liggen, moet de wedstrijd worden stilgelegd. Waarom de VAR niet ingrijpt is een andere vraag, want dat is al de regel”, voegde Ballack eraan toe.

Het is opmerkelijk dat het Roemeense nationale team werd uitgeschakeld in de achtste finales van de European Nations Cup 2024, nadat het met 3-0 had verloren van Nederland.

Voor het nationale team is er een pauze tot september, wanneer we Nations League-wedstrijden zullen spelen, in een groep met Kosovo, Cyprus en Litouwen.

Het is nog onduidelijk of Eddie Iordanescu op de bank zal blijven voor Roemenië. De coach vroeg om een ​​paar dagen rust, daarna zal hij de zaak bespreken met de Roemeense voetbalbond.