Dutch Christian verliest zijn verdriet in de finale van de provincie

Coloma – Nadat Javon Quikendall halverwege het derde kwartaal viel en Benton Harbor een voorsprong van 21 punten op Holland Christian opleverde, waren de Marrons gemakkelijk het seizoen te noemen.

Holland Christian vond echter een tweede wind en scoorde de volgende 17 punten van de wedstrijd over een periode van 3 minuten en 55 seconden om dicht bij slechts vier punten te komen.

De Marrons kwamen tijd en tijd te kort, terwijl Benton Harbor zaterdagavond standhield in een dramatische 55-50 overwinning op Holland Christian in de Division 2 District Finals.

“In de eerste helft bespraken we hoe we dat moesten doen [Benton Harbor] De Nederlandse coach Brad Janssen zei: “Het was een sprintteam en ze zijn echt goed in het versnellen van dingen zoals ze deden in de eerste helft. Het was geen grote toespraak, maar ik zei ze gewoon dat ze moesten vertrouwen op wat ze doen. speel verdediging, neem een ​​paar pauzes. ”

Dit was een soort MO voor deze jongens, ze geloven en vertrouwen elkaar. Het is gewoon het soort stank dat we gewoon niet kunnen volhouden, omdat ik het gevoel heb dat we de beste basketbal spelen die we op dit moment hebben. “

Holland Christian (10-9) scoorde de eerste vier punten van de wedstrijd, maar de eerste helft was daarna in het voordeel van Benton Harbor (15-2). Achter het uitstekende keeperstrio van Centrell Bollian, Trousel Singleton en Chris Moore namen de Tigers een voorsprong van 34-18 in de eerste helft. Bullian (15 punten), Singleton (10) en Moore (9) scoorden elk punt in de eerste helft voor Benton Harbor.

READ  Vuurwerk beschadigt een Amsterdams café dat populair is bij Ajax-fans

Het was precies zo om aan de tweede helft te beginnen, met Benton Harbor met 44-23 na bijna vier minuten in het derde kwartaal. Maar toen begon Holland Christian agressief te pikken.

Luke Vanderzi versloeg de Maroon Senior drie keer en scoorde alle 11 punten in de derde set om Holland Christian te helpen het kwart af te sluiten in 12-0 en 44-35 te verslaan.

‘Ik had het warm [in the third quarter] En ik heb de mentaliteit van een schutter als het schot komt, zei VanderZee. “We leerden [Benton Harbor] We zouden wat rekoefeningen krijgen terwijl ze op de vlucht gingen, maar we wisten ook dat we ons hoofd koel moesten houden en dat we konden herstellen en ons spel konden spelen. We bleven in Jalen werken en konden ook shooters zien uit hun dak gaan van de schermen [in the second half]​

Een 3-pointer van Adam Kroeze en een lage omzet van Jalen Overway zetten Holland Christian op 44-40 met een 7:10 over in het spel. De Maroon scoorde tweemaal bijna drie punten, de laatste keer op 53-50 na een 3-hoekschop van Collin Dykgraaf met nog 29,2 seconden te gaan, maar de twee vrije worpen van Singleton een paar seconden later bezegelden in feite de deal met Benton Harbor.

“We hadden niet het gevoel dat we verslagen waren, we voelden dat we geen tijd meer hadden en dat schokte ons uiteindelijk, vooral voor ouderen”, zei Vandersi.

Ofway, die de avond afsloot op 19 punten en 13 rebounds ondanks twee keer en soms zelfs drie keer tegenover elkaar staan, was trots op de manier waarop zijn team terugvecht.

READ  Thijs Dallinga: Het gevoel van aanmelden bij Excelsior

“Het was echt leuk”, zei Overway over de aanstaande comeback. “We zakten met 21 punten, maar we gaven nooit op, we bleven vechten en het loonde bijna. Dat is waar het Nederlandse christelijke basketbal om draait en dat is wat we zullen proberen om de cultuur te creëren.”

Overway zei over het grootste deel van de wedstrijd in de verf te komen: “Ik concentreerde me op mijn werk voordat ik de bal kreeg, en dat maakt het scoren een stuk gemakkelijker. Toen ze eenmaal met mij begonnen te dubbelteamen, verloren we het aan Luke en Adam, die een paar grote schoten hebben gemaakt. Daar om ons te helpen rollen. ‘

Ilya Kremendal scoorde acht punten en vier rebounds voor Holland Christian, maar kwam aan het einde van het derde kwart op een fout na vier fouten te hebben gemaakt in de eerste helft. Decgrave voegde vijf punten en zes rebounds toe, terwijl Kroes vijf punten, vijf rebounds en drie balbezit scoorde voor Maroon.

Bullian Benton Harbor scoorde 23 punten.