Matildas keert terug naar de FA Cup

Het was misschien een zware week voor Matildas bij hun terugkeer op het internationale toneel, maar enkele van de beste spelers van Australië, onder leiding van vier doelman Emily Van Egmond, hebben weer indrukwekkende prestaties geleverd voor hun Engelse clubs in de FA Cup.

West Ham-middenvelder Van Egmond had een van de moeilijkste tijden voor een Australisch shirt, verloor dinsdag met 5-2 van Duitsland en met 5-0 van Nederland, waardoor het totale aantal wedstrijden met Australië werd verhoogd naar 99.

Maar terug naar het spelen met haar Londense Premier League-club voor dames op zondag genoot Van Egmond parkvrijheid tegen minder tegenstand van de National League.

Ze scoorde vier doelpunten in slechts de eerste 23 minuten van de wedstrijd om haar team op weg te helpen naar een 11-0 overwinning op de ongelukkige Chichester en Celsey, die hen naar de vijfde ronde van de beroemdste knock-outcompetitie in het Engelse spel bracht.

Ze zette de bal aan het rollen door in de tweede minuut een strafschop te nemen en scoorde daarna haar tweede doelpunt in de zesde minuut, en reageerde sneller op een scherpe voorzet.

Van Egmund scoorde vervolgens het vierde doelpunt van de hamer in de 20e minuut met een laatste aanraking op de achterpaal en voltooide het punt met vier doelpunten drie minuten later met een slimme kopbal.

Het werd uitgesteld in de eerste helft, waarbij de Hammers in de eerste helft op zeven stonden – en zelfs doelman Mackenzie Arnold had een zeldzame doorbraak als verdedigende speler, die in de 68e minuut werd opgevoed.

READ  Het Roma-team van Jose Mourinho verhuurt Ginny Wijnaldum van Paris Saint-Germain

Het zal niet gemakkelijk zijn voor West Ham als ze het in de volgende ronde tegen Manchester City spelen.

Van Egmond was niet de enige Matilda die schitterde, want Haile Raso, een van de beste spelers in hun verlies tegen Nederland, zorgde voor de laatste winnaar voor Everton in hun 2-1 overwinning op Durham in het toernooi.

Rasu maakte een precieze voorzet in blessuretijd, die werd gewisseld door de Deense international Nikulin Sorensen om de WSL een date te geven met het stijgende Chelsea in de volgende ronde.

In de 3-2 overwinning van Tottenham op Reading scoorde een andere Matilda, Alana Kennedy, een prachtige vrije trap om hen terug in de wedstrijd te zetten toen ze een doelpunt achterstand hadden.

“Ik scoorde toen het er toe deed – het was echt een groot doel voor ons om de wedstrijd te beginnen”, zei Tottenham-coach Rehan Skinner.

Arsenal’s Australische coach Joe Montemoro, die de club aan het einde van het seizoen verlaat, wil wegblijven van de top en het winnen van de FA Cup zou de beste uitweg zijn.

Hij zag hoe zijn team Gillingham Ladies met 10-0 versloeg, waaronder een hattrick van Jill Rourd en een ander doelpunt van Vivien Miedema, twee van de Nederlandse sterren die midden in de week Australië martelden.