Loting Kroatië en Nederland in Osijek (25-25)

12 maart 2023 – In de vierde kwalificatieronde voor Euro 2024 speelden het Kroatische handbalteam en Nederland met 25-25 gelijk in Osijek.

Zo wist Kroatië zelfs in hun tweede wedstrijd tegen Nederland niet te winnen. Vier dagen eerder verloren de Cowboys met 27-32 tijdens het debuut van de Kroatische hoofdcoach Goran Perkovac vanaf de bank.

Met de overwinning had Kroatië een belangrijke stap gezet op weg naar kwalificatie voor het eindtoernooi, dat volgend jaar van 10 tot 28 januari in Duitsland wordt gehouden. De beslissing over wie zich kwalificeert voor het EK wordt in april bekend wanneer de laatste twee rondes worden beslist. Griekenland leidt momenteel de Kroatische groep.

De snelle Nederlandse ploeg zorgde vanaf het begin voor problemen voor de Kroatische verdediging. De gasten schoven met 4-1 op en in de 11e minuut was de stand 7-3. En Nederland boekte onder aanvoering van Staffan Olsson een mooie voorsprong met zes goals (13-7) in de 19e minuut.

Gelukkig versterkte Kroatië zich in de laatste tien minuten van de eerste helft. Op de vleugels van het grote Osijek-publiek speelden ze sterker in de verdediging en mobieler in de aanval. Kroatië bracht de score terug tot slechts één doelpunt in de eerste helft (14-15).

Aan het begin van de tweede helft maakte Kroatië gelijk (15-15) en kwam in de 42e minuut voor het eerst op voorsprong (20-19). Hij speelde doelpunt tegen doel en er waren negen confrontaties! Nederland kwam als eerste los en nam in de 51e minuut een voorsprong van 25-23. Maar Kroatië kwam vier minuten voor tijd weer langszij met 25-25 door doelpunten van Domagoj Dovniak en Tino Lucin. Kroatië slaagde er niet in een aanval te verzilveren om de leiding te herwinnen.

READ  Zegevierende voetbal- en atletiekteams van Pella Girls donderdag | Radio KNIA KRLS

Met zijn achtste save gaf Kuzmanović Kroatië een nieuwe kans om vooruit te komen. Helaas maakte Lucin een fout in de aanval en kreeg Nederland met nog een minuut te gaan de kans om op voorsprong te komen. Ze zijn er ook niet in geslaagd. Kroatië had 15 seconden om te vieren, en terwijl Dovenjak schoot, maakte Ravensbergen zijn 15e redding.

Mateo Maras was de topscorer voor Kroatië met vijf doelpunten, Filip Glavas en Tin Lucín scoorden elk vier doelpunten, terwijl Dominik Kuzmanović acht reddingen had. Danny Biggins voerde Nederland aan met zes goals, Rutger scoorde tien, Feldy scoorde vijf, Kai Smits vier en de uitstekende Ravensbergen scoorde 15 assists.

In de tweede wedstrijd van deze groep versloeg Griekenland België met 26-24.

Griekenland voert het klassement aan met zes doelpunten, Kroatië en Nederland hebben elk vijf punten en België staat onderaan zonder punten.

De twee beste nationale teams van elk van de acht groepen kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK, en de vier beste derde geplaatste teams kwalificeren zich voor het eindtoernooi. Als eerste winnen in de groep maakt de gelijkspel een beetje makkelijker.

In april staan ​​de laatste twee rondes op het programma. Kroatië gaat op 26 april voor het eerst naar Griekenland en sluit de kwalificaties op 30 april thuis tegen België af.

Volg de speciale TCN-pagina om het laatste sportnieuws in Kroatië te volgen.