Liverpool schoot zes doelpunten voorbij Leeds United in een nadrukkelijke overwinning op Elland Road

Mohamed Salah en Diogo Jota scoorden elk tweemaal toen Liverpool een 6-1 overwinning behaalde op Leeds United in de Premier League-wedstrijd van maandag op Elland Road.

Mohammed Salah En Diogo Jota Beiden scoorden tweemaal Liverpool Het boekte een 6-1 overwinning op de met degradatie bedreigde Leeds Verenigde De Premier League-wedstrijd van maandag op Elland Road.

Cody Jackbo En Darwin Nunez Ook aangemeld bij Jürgen KloppHet team verzekerde zich van de overwinning, met als resultaat Liverpool als zevende op de ranglijst, maar nu negen punten achter op de als vierde geplaatste Newcastle United in de kwalificatierace voor de Champions League.

Ondertussen handhaaft Leeds de 16e plaats in het klassement, slechts twee punten achter het 18e geplaatste Nottingham Forest, terwijl het witte team dit seizoen zijn zestiende nederlaag in de competitie leed.

Deze overwinning is de eerste voor Liverpool in welke competitie dan ook sinds de overwinning van zeven doelpunten op Manchester United begin maart, terwijl het een opeenvolgende nederlaag is thuis tegen Leeds, na met 5-1 te hebben verloren van Crystal Palace op Elland Road. Op 9 april.

Leeds kreeg in de zevende minuut een gouden kans om op voorsprong te komen Jack HarrisonDe vrije trap is gevonden Rodrigo In gevaarlijk gebied, maar de aanvaller kopte recht op de Liverpool-doelman af Allison Becker.

Rodrygo kreeg in de negende minuut nog een kans, toen de Spanjaard van afstand naast sloeg nadat Jota de bal recht in het net had gegooid. Mark Roca.

Liverpool had het moeilijk om lang te gaan in de eerste periode, maar de Reds scoorden aan het einde van de helft tweemaal in een tijdsbestek van vier minuten om de wedstrijd in handen te nemen.

READ  Engeland-aanvoerder Ewen Morgan kijkt naar de impact van nieuwkomers in de ODI-serie tegen Nederland | cricket nieuws

Gakpo brak in de 35e minuut door toen de Nederlands international van dichtbij binnenschoot na een lage voorzet van Trent Alexander Arnold.

Leeds wilde eerder een handbal op Alexander-Arnold krijgen, maar het doelpunt mocht blijven staan, tot grote frustratie van de gastheren, die in goede vorm leken te zijn.

©Reuters

Salah verdubbelde vervolgens het voordeel van Liverpool in de 39e minuut, toen de Egyptische international met een krachtige finish het net raakte nadat Jota hem had ontslagen.

Leeds wist vroeg in de tweede helft de achterstand te halveren met Louis Sinistra Hij sneed zijn poging voorbij Alisson om juichende scènes op het veld te veroorzaken, en op dat moment leek een comeback mogelijk.

Liverpool stond echter met 3-1 voor in de 52e minuut toen Jota aan de race deelnam, met de Portugese internationale race op assist van Curtis Jones Voor het vinden van de achterkant van het net is meesterlijk afgewerkt.

The Reds dachten net na een uur een vierde te hebben gescoord toen Salah van dichtbij bekeerde, maar de spits werd geweigerd door de buitenspelvlag.

Salah slaagde erin zijn tweede doelpunt te scoren in de 64e minuut, hoewel de spits de benedenhoek pakte met een prima afwerking nadat Gakpo hem in het strafschopgebied van Leeds vond.

Jota schoot met een sterke poging in de 72e minuut over de lat van Leeds, maar de Portugees scoorde zijn tweede doelpunt in de 74e minuut, toen hij er een in de benedenhoek sloeg vanaf de rand van het strafschopgebied.

Luis Díaz Een langverwachte terugkeer naar Liverpool in de slotfase, de international van Colombia maakte zijn eerste optreden sinds oktober, en een mooie avond voor de Merseyside-ploeg eindigde met Nunez die bezig was met scoren in de laatste uitwisselingen.

READ  Zondag op Wimbledon: Heather Watson en Novak Djokovic op Centre Court met de terugkeer van Jimmy Murray en Venus Williams | tennis nieuws

Het volgende voor Leeds is een reis naar Fulham op zaterdag, terwijl Liverpool streeft naar back-to-back overwinningen in de competitie wanneer ze op dezelfde middag het worstelende Forest ontvangen.

ID: 511664: 1false2false3false: QQ:: vanaf desktop-db: LenBod: collect6235:Er is geen informatie over gegevensanalyse