Hoe de Apple M1 MacBook van gedachten veranderde over de volgende iPad

De 12,9-inch iPad Pro en MacBook Air: ze lijken meer op elkaar dan je denkt.

Scott Stein / CNET

Het is bijna vijf jaar geleden dat ik een gepassioneerd verhaal schreef over hoe Mac- en iPad-apparaten hebben integratie nodig. Ik heb over zulke ideeën nagedacht sinds … nou ja, sinds de iPad uitkwam in 2010. Het is nu 2021 en iPads en Macs zijn nog steeds behoorlijk verschillende Apple-productlijnen. Maar de fusie is in volle gang. Het is gewoon een reeks zeer langzame stappen.

Ik dacht altijd dat de iPad de meest waarschijnlijke weg was naar mijn favoriete computer in de wereld van een idealistische toekomst. Maar ik gebruikte de nieuwste Apple-versie MacBook Air M1 Ik ben van gedachten veranderd. De laptop, hoewel oninteressant qua ontwerp, is volledig soepel en onmiddellijk in functie. Het voelt bijna perfect. En zelfs het instapmodel, de 8 GB RAM die ik heb geprobeerd, lijkt meer dan genoeg om alles aan te kunnen.

De M1 Macintosh, gebruik makend van Apple’s eigen chipsWijs naar de toekomst waar de grens tussen Mac en iPad al erg vaag is. Apple zal waarschijnlijk ergens dit voorjaar nieuwe versies van de iPad Pro aankondigen, na een jaar van relatief kleine wijzigingen in de 2020-versie. Wat moet ik verwachten? wat wil ik? In een post-MacBook-M1-wereld heb ik een Denk aan iPad Heel anders.

Nu we op weg zijn naar een nieuwe iPad, is hier hoe de MacBook M1 mijn perspectief echt heeft veranderd. Om een ​​beroemd citaat te vervormen Toegeschreven aan William GibsonZie ik hetzelfde over toekomstige Apple-computers.

ipadpro-macbookm1-1

Als het Magic Keyboard is ingeschakeld, worden de afmetingen voor Air en iPad Pro vrijwel hetzelfde. Maar anders.

Scott Stein / CNET

Wat is de iPad nu de Mac ook snel is?

Ik gebruik MacBook nu meer, in de eerste plaats. Hij start snel, knijpt of blaast geen ventilatoren, en de levensduur van de batterij wint alles. IPads hadden deze functie eerder op Macs, maar nu begin ik te denken … wat kan een iPad nog meer doen?

MacBook is gemakkelijker voor Zoom-vergaderingen. Ik kan het zonder hoesje ondersteunen en de camera in de goede richting. Ik kan ook alles spelen, van Zoom-theatershows tot schrijflessen. IPad moet ons nieuwe Zoom-leven, cameraplaatsing en het gemak waarmee browsers en software naast elkaar werken en niet beperkt voelen, erkennen. Op iPads lijken experimenten nog steeds een heel enkele klus voor mijn behoeften. Op een MacBook kan ik een monitor aansluiten en mijn scherm verdubbelen.

IPad wint van draagbaarheid … in het geval van het toetsenbord is de iPad Pro niet zo licht of dun als je misschien denkt. De 12,9-inch iPad voelt hetzelfde aan als de MacBook Air, maar is dichter.

De natuurlijke sterke punten van iPad zijn op het scherm en touchscreen … hoe ver kunnen ze gaan?

IPad heeft een beter scherm, betere camera en betere luidsprekers. Het heeft Face ID, waar ik meer van hou op een tablet thuis dan op een telefoon. Ik kijk er liever films op, zelfs met de vierkante beeldverhouding. Ik geef ook de voorkeur aan games op iPad. En natuurlijk is de touch- en potloodondersteuning op iPads uitstekend. Er zijn zoveel apps en documenten die ik nodig heb voor elektronische handtekeningen en fotobewerkingsprojecten die ik het liefst op een iPad doe. MacBooks, zonder touchscreen of potlood, geven me soms het gevoel ver weg te zijn van experimenten op mijn scherm. Het gebruik van een muis of touchpad is niet altijd voldoende.

Er worden nieuwe iPad-modellen verwacht Mini LED-technologie Voor een uitgebreid aanbod. Het iPad Pro-scherm ziet er eigenlijk geweldig uit, maar de OLED-schermen op iPhones zien er nog steeds beter uit (als ze kleiner zijn).

macbookm1-ipadpro-2

Scott Stein / CNET

IPadOS moet overschakelen naar iets dat lijkt op macOS

Vorig jaar voegde de iPad ondersteuning toe voor touchpad en muis, wat een enorm verschil maakte in hoe een iPad wordt gebruikt met een toetsenbord. Met Magisch toetsenbord Bijlage (of een Logitech-zaak), Begint alles eindelijk als een laptop te voelen – als je wilt.

IPadOS zal er misschien nooit uitzien als een Mac, maar het zou moeten blijven evolueren om halverwege Macs te passen. Ik wil (en verwacht) betere manieren om door apps te bladeren voor multitasking en uiteindelijk echte schermondersteuning voor tweede schermen (vaak worden iPads nu gespiegeld, tenzij een specifieke app hiervan profiteert).

IPads presenteren apps direct en gemakkelijker dan Macs, wat betekent dat mijn kinderen ze snel kunnen gebruiken. Maar iPads hebben nog steeds niet meerdere modi of accounts, zodat kinderen hun eigen ruimte kunnen ontgrendelen … of zelfs ik kan mijn werkruimte aanpassen als ik dezelfde iPad gebruik.

Maar bovenal wil ik betere manieren om toegang te krijgen tot uw opgeslagen bestanden. De app Bestanden is een begin, maar ik voel me nog steeds zeer beperkt in hoe gemakkelijk het is om documenten, video’s en foto’s te downloaden en te ordenen en te verzamelen en met anderen te delen als dat nodig is.

Als de volgende iPad Pro de M1-chip krijgt, waarom gebeuren deze dingen dan niet?

Het lijkt waarschijnlijk dat de aankomende iPad Pro een soortgelijke processor zal hebben als recente MacBooks … of hij zal een nieuwe chip uit de A-serie krijgen die spiritueel heel dichtbij komt, en hij zal in feite hetzelfde aanvoelen. De iPad-processor is al jaren extreem krachtig. Nu de nieuwe Macs hebben laten zien wat de M1-chips echt kunnen, waarom zou je de iPad dan niet meer laten doen – en ook meer multitasken?

Er is geen reden waarom de iPad niet uw dagelijkse computer zou moeten zijn. Apple hoeft alleen de rest van de zijwieltjes te verwijderen.

READ  Werken met Windows 11 Widget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *