Hina en Kanika scoren een doelpunt terwijl het Indiase nationale juniorenteam de Nederlandse Hockey Club met 2-0 verslaat

Hina Banu en Kanika Siwatch scoorden elk een doelpunt toen het Indiase junior hockeyteam hun tour door Europa begon met een 2-0 overwinning op de Nederlandse club Predasi Hockey Vereeniging Bosch.

Na een puntloze eerste helft op 21 mei, waarin beide partijen elkaars moed op de proef stelden, doorbrak India de impasse en scoorde Hina vanaf de strafschopstip na drie mislukte pogingen uit spelhervattingen in het tweede kwart.

De Bredase Hockey Vereniging zette hard in op de gelijkmaker, maar het succes bleef uit, ondanks dat de thuisploeg in het derde kwart met drie pc’s won.

Kanika Siwatch vond de achterkant van het net en verdubbelde de voorsprong van India in het vierde kwart, waarna de verdedigers er de laatste minuten goed aan deden om verschillende levendige aanvallen van de tegenstanders af te weren.

Het Indiase juniorenteam speelt later op 22 mei de volgende wedstrijd tegen België in Breda, Nederland.

Dit is een uitgelicht artikel dat exclusief beschikbaar is voor onze abonnees. Om elke maand meer dan 250 aanbevolen artikelen te lezen

U heeft uw limiet voor gratis artikelen bereikt. Steun alstublieft kwaliteitsjournalistiek.

Dit is je laatste gratis artikel.

READ  Van Dijk geblesseerd: De aanvoerder van Nederland is waarschijnlijk niet fit voor de euro