Hij won het eindklassement van Nederland en België om de REC23 te finishen

De nationale rugbyhub in Amsterdam zag zondag twee geweldige wedstrijden, waarbij Nederland als vijfde eindigde en België als zevende eindigde in het Europees kampioenschap rugby heren.

In de tweede wedstrijd scoorde Nederland 28 punten in de eerste helft voordat het uiteindelijk Duitsland met 50-28 versloeg in de wedstrijd om de vijfde plaats.

Enkele seconden later stonden de eerste punten op het bord, toen de uittrap van de Duitser Hugo Schuller bij een poging werd gemist. Draaiende linebacker David Wiersma.

Zes minuten later verdubbelden ze hun voorsprong voor eigen publiek toen Willy du Plessis, tegenover elkaar, een geconverteerde poging scoorde.

De loshoofdige Nederlandse aanvoerder Hugo Langelan was de volgende doelpuntenmaker, en toen hij omzette was het doelpunt 21-0 in het eerste kwart.

Vijf minuten voor rust completeerde hooker Ross Penny Coulson de eerste 40 minuten van Nederland met een zevenpunter.

Duitsland was stomverbaasd, maar ze begonnen de tweede helft op de voorste voet en een goede pauze van Leo Wolff zorgde ervoor dat invaller Nicholas Renklin het moest proberen. Vleugeltransformatie Eduardo Stella.

Vervolgens zorgde de uitstekende drive van Holland ervoor dat Benny Coulson een tweede poging deed. Het werd niet geconverteerd, maar ze stonden na 47 minuten met 33-7 voor.

Met nog 25 minuten te spelen scoorde nummer 8 Christoph Raymond zijn zesde poging en Wiersma zette een 33-pointer om.

Net voor het uur scoorde Wolf de tweede poging van Duitsland voordat ze in de 62e minuut een penalty kregen met een score van 40-21. Holland verloor in die tijd ook een man aan de zondebak.

READ  Live updates voor België en Wales: preview, starttijd, hoe te kijken en opstellingen voor de Nations League-wedstrijd

Met nog 12 minuten te gaan – en met 14 man – kwam de nummer zeven van de thuisploeg toen Wolf van Dijk langs de achterste rij schoof. Het is niet omgezet.

Er was nog tijd voor aanvoerder Felix Lammers om een ​​geconverteerde vierde poging van Duitsland te scoren, terwijl het eindigde toen invaller Mark Darlington een vijfpunter scoorde voor de gastheren.

Na hun tweede overwinning in het toernooi tegen Duitsland dit jaar zei Holland-manager Lyn Jones: “Ik ben erg blij en opgelucht.

“Het was een algehele overwinning voor het team en de jongens hebben in de eerste helft geweldig werk geleverd om deze score een platform te geven.”

Zijn tegenhanger Mark Coleman zei: “We hebben in het begin veel fouten gemaakt, het was een verdiende overwinning voor Nederland, het was teleurstellend.

“Toen we in de tweede helft de bal in handen hadden, leken we gevaarlijk, maar het was te laat.”

Eerder vandaag was België, net als Nederland, uitstekend begonnen in de play-offs om de zevende plaats tegen Polen.

Binnen de eerste minuut van het midden van de aanval voor de vleugelspeler van Byron’s rivalen, Grobber-speler Dazzy Cornis, die de bal verzamelde en ging proberen. Het was onbekeerd.

Vervolgens scoorde de aanvoerder van Polen, Piotr Cieszotek, al na vijf minuten een try van de nummer 8 en een conversie van verdediger Wojciech Piotrowich zorgde voor een 7-5 voorsprong.

De punten bleven opschuiven en na 11 minuten stond het 8-7 voor België toen centrum Florian Rémy een penalty omzette.

Toen België een man in de sinbox had, trapte Piotrowicz zelf een strafschop om Polen op een 10-8 voorsprong te zetten.

READ  Spaans dameshockeyteam arriveert in Bhubaneswar voor FIH Pro League-wedstrijden tegen India AllInfo

Toen ze nog steeds met 14 man over waren, bezorgde Remio’s penalty België na 28 minuten een voorsprong van 11–10.

Zo bleef het tot het einde van de eerste helft en het werd een levendige ontmoeting.

Tien minuten in de tweede helft verloor Polen een man op de sin-box, maar de score bleef ongewijzigd totdat, toen het weer 15 voor 15 was, Remue een geweldige poging scoorde en die omzette.

Met België terug naar 14, ging Siukivaha Tauvoe Halaifwana van de Poolse achterste rij om te proberen zich te bekeren met nog vijf minuten te gaan en de wedstrijd stond op scherp.

België wist een zeer belangrijke zege en een zevende plaats vast te houden.

Het was een geweldige wedstrijd, altijd een close score, en het had alle kanten op kunnen gaan.

“Ik ben blij voor de spelers. Het was goed om een ​​moeilijk toernooi voor ons af te sluiten met een overwinning en dit is een overwinning voor alle Belgische rugbyfans.”

De Poolse bondscoach Christian Heet zei: “Als je op dat niveau kansen creëert, moet je ze afmaken en dat hebben we in deze wedstrijd helaas niet gedaan.

“De afgelopen weken hebben we echter laten zien dat we op dit niveau mee kunnen doen.”