Het wraakdoelpunt van Lindsay Horan helpt de VS aan de gelijkmaker tegen Nederland op het WK vrouwenvoetbal

Wellington – Toen de Verenigde Staten wanhopig op zoek waren naar een vonk, kanaliseerde Lindsay Horan haar woede in een broodnodig doelpunt om de Amerikanen ongeslagen te houden in het toernooi. Wereldbeker Dames.

Horan was woedend nadat hij donderdag werd neergeslagen door Danielle van de Donk in de tweede helft van de herkansing van de damesfinale van 2019, toen de Verenigde Staten Nederland versloegen en de tweede opeenvolgende WK-titel wonnen.

Minuten later nam ze wraak door zich te bemoeien met een reeks waarin Horan vloekte tegen Van de Donk voordat hij haar ook een duw gaf. de Twee praatten onzin en werden gescheiden door de scheidsrechter Voordat Horan het wedstrijdbesparende doelpunt scoorde voor de Verenigde Staten.

Horan scoorde met een tijdige kopbal uit een hoekschop van Rose Lavelle in de 62e minuut en bezorgde de Amerikanen het doelpunt dat ze nodig hadden om op een 1-1 gelijkspel te komen met Nederland. Verenigde staat Hij handhaafde zijn ongeslagen record van 19 opeenvolgende wedstrijden.

'Ik denk niet dat je me ooit boos wilt maken omdat ik niet goed reageer,' zei Horan. “Ik wil gewoon iets meer. Ik wil meer winnen, ik wil meer scoren en ik wil meer voor mijn team.”

Horan en Van de Donk Ze glimlachten na de wedstrijd – Van de Donk droeg een badmuts vanwege een snee in haar hoofd door een daaropvolgende botsing – maar bijna alles mag op het WK. Het zijn professionele collega's bij de Franse club Lyon.

“Dan is het soort speler dat, als ze in mijn team zit, ongelooflijk is, omdat ze tot de laatste seconde zal vechten om de wedstrijd te winnen, die laatste tackle te maken, en dat is wat ze deed,” zei Horan. 'Helaas kon ik er niet goed mee omgaan. Ik werd een beetje zenuwachtig en dat hoorde ze.'

READ  Aanpassingen Champions League ingesteld na reactie UEFA op verzet

Horan kreeg sinds de overwinning op Vietnam in de openingswedstrijd al één gele kaart en moest gekalmeerd worden door de Amerikaanse verdediger Julie Ertz.

“Ze zei tegen Linds: ‘Krijg niet nog een gele kaart, maak gewoon dit doelpunt om iedereen het zwijgen op te leggen’”, zei Horan.

Dat is precies wat ze deed: ze scoorde haar 29e doelpunt voor de VS en haar vierde WK. Horan wist dat haar schot goed was, zelfs voordat het over de doellijn ging. Haar uitdrukking verraadde haar.

Van de Donk wist dat ze Horan in brand had gestoken.

“Ze werd een beetje baldadig en kwam langs, we hebben gewoon wat gepraat”, zei Van de Donk. “De scheidsrechter kwam in de rust, dat was niet echt nodig. Ik bedoel, we hebben daarna weer gevoetbald.”

Door het gelijkspel heeft geen van beide ploegen zich nog verzekerd van een plaats in de knock-outronde. De Verenigde Staten en Nederland delen de eerste plaats in Groep Vijf, maar de Amerikanen hebben het voordeel. 4-2 in doelpunten Record tot nu toe dit toernooi.

Portugal versloeg Vietnam donderdag met 2-0 in de wedstrijd in Groep E in Hamilton. De Verenigde Staten spelen dinsdag in Auckland de laatste groepswedstrijd tegen Portugal, terwijl Nederland diezelfde dag in Dunedin tegen Vietnam speelt.

De wedstrijd was een herhaling van vier jaar geleden, toen de Amerikanen Nederland met 2-0 versloegen in de finale in Lyon, waardoor ze opeenvolgende titels en een vierde plaats in het algemeen klassement veiligstelden.

Jill Roord hielp Nederland als eerste op te springen met een schot vanaf de bovenkant van het strafschopgebied dat in de 17e minuut door de benen van Horan ging. Ze behielden een 1-0 voorsprong tijdens de rust – pas de zesde keer dat de VS tijdens de rust op achterstand stonden in 52 Wereldkampioenschappen. Bekerwedstrijden, en de eerste keer sinds 2011 tegen Zweden.

READ  Verenigde Naties studio voor congres- en congrescentrumontwerp in Nederland

Lavelle, die vier jaar geleden scoorde in de finale maar kampte met een blessure, betrad het veld en gaf de Verenigde Staten meteen energie. Toen kwam de interventie op Horan, en de Verenigde Staten keerden terug naar de wedstrijd.

“Ik denk dat we in de eerste helft een beetje teleurgesteld waren over de manier waarop we speelden, maar ik denk dat we de zaken meteen hebben opgelost, de druk die we hebben uitgeoefend en het aantal kansen dat daaruit voortkwam”, zei Horan.

De Amerikaanse selectie bevat veertien nieuwe spelers voor het WK van dit jaar, en coach Vlatko Andonovski was tevreden met de manier waarop het team zijn weg vond in de tweede helft.

Hij zei: Ik denk dat het een hele goede wedstrijd was voor ons team, vooral voor een groep jonge spelers. “Ze zijn individueel gedurende de hele wedstrijd verbeterd, maar ook als team zijn we de hele wedstrijd verbeterd.”

Megan Rapinoe, de Amerikaanse ster die als invaller inviel in de openingswedstrijd tegen Vietnam in haar 200ste wedstrijd met het team, deed donderdag niet mee aan de wedstrijd. Rapinoe maakte bekend dat dit haar laatste WK was en dat ze aan het einde van het seizoen met pensioen zou gaan.

Oranje speelde zonder spits Lineth Bernstein, die al vroeg in de wedstrijd van haar ploeg geblesseerd raakte Met 1-0 gewonnen van Portugal Om het toernooi te openen, topscorer Viviane Miedema, die in december haar voorste kruisband scheurde toen ze voor Arsenal speelde.

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontmoette het Amerikaanse team aan de vooravond van de wedstrijd in hun hotel en was bij de wedstrijd aanwezig. Blinken was in Wellington voor een formele bilaterale ontmoeting met de Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken Nanaia Mahuta, en zal ook een ontmoeting hebben met premier Chris Hipkins.

READ  Altrincham onthult een spannende vriendschappelijke wedstrijd weg van huis met de club uit de Nederlandse Eerste Klasse

De nummer één in de groep opent de ronde van zestien in Sydney tegen de nummer twee in Groep Zeven, waar Zweden, Zuid-Afrika, Italië en Argentinië deel van uitmaken. Het als tweede geplaatste team gaat naar Melbourne om het op te nemen tegen Groep G.