Het late doelpunt van Fuelkrug stuurt Duitsland voorbij Nederland

Matchwinnaar: Duitse spits Niklas Volkrug rent met de bal (Kirill Kudryavtsev)

Een kopbal in de 84e minuut van Niklas Volkrug leidde Euro 2024-gastland Duitsland dinsdag naar een 2-1 overwinning op Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd in Frankfurt.

Met nog zeventien minuten te gaan maakte de aanvaller van Borussia Dortmund een hoge sprong en kopte een hoekschop van Toni Kroos binnen, waarbij de doellijntechnologie bevestigde dat de bal de doellijn was gepasseerd.

Duitsland werd in de wedstrijd gedwongen terug te komen van een achterstand en kreeg al na vier minuten toe, en Joey Firman profiteerde van enkele verdedigende fouten van Maximilian Mittelstadt om Nederland op voorsprong te zetten.

Mittelstadt, die pas zijn tweede wedstrijd in Duitse kleuren speelde, maakte zijn fout kort daarna goed door een verbluffend schot van buiten het strafschopgebied los te laten om de scores in de 10e minuut gelijk te trekken.

De overwinning zet de recente niveaustijging van Duitsland voort en het is de tweede overwinning op rij, minder dan drie maanden na het organiseren van het Europees Kampioenschap van 2024.

“Ik ben ervan overtuigd dat we een goed toernooi gaan spelen”, zegt Kroos, die na zijn afscheid van het internationale voetbal in 2021 werd teruggeroepen naar het Duitse nationale team, tegen RTL.

“Ik ben trots op het team. We zijn uit een moeilijke tijd gekomen. We hebben momentum en geloof, ook al zijn we niet goed aan de wedstrijd begonnen.”

“Een paar maanden geleden zaten we misschien in de problemen, maar dat is niet gebeurd. We hebben twee hele goede vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en het is jammer dat we daardoor geen punten (op het EK) pakken.” “

READ  Loting WK ​​2022: hoe potten eruit zien als kwalificatiefinales

“De wedstrijd was iets ingewikkelder dan tegen de Fransen, maar we hebben een tweede overwinning op rij kunnen behalen – het voelt goed”, zei Duitsland-coach Julian Nagelsmann.

Hij voegde eraan toe: “De wedstrijd had in de tweede helft de andere kant op kunnen draaien, maar in het laatste kwartier namen we de controle over en lieten zien dat we wilden winnen.”

– 'Uitgelicht' –

Duitsland ging de wedstrijd in met een golf van optimisme die je de afgelopen jaren zelden hebt gezien, ondersteund door een overtuigende 2-0 overwinning op Frankrijk op zaterdag na een teleurstellend 2023, waarin het slechts drie van hun elf wedstrijden won.

Nagelsmann wijzigde de basisopstelling niet, maar in tegenstelling tot de snelle start van zaterdag, waar Florian Wirtz Duitsland al na zeven seconden op voorsprong zette, profiteerde Nederland van een fout om na vier minuten de score te openen.

Na een indrukwekkend debuut tegen Frankrijk was Mittelstadt de schuldige, toen zijn slechte passes Memphis Depay vonden die de score van Firman regelde.

Maar Mittelstadt maakte zijn fout goed door van buiten het strafschopgebied een verbluffend schot te lanceren dat via de lat stuiterde.

Nagelsmann prees de “uitstekende” Mittelstadt en zei na de wedstrijd tegen RTL: “De fout gebeurde, maar het belangrijkste is wat er daarna gebeurde. Hij ging er briljant mee om.”

Jamal Musiala, die met een precieze pass de gelijkmaker scoorde, scoorde in de 17e minuut bijna nog een schot toen hij de bal briljant doorspeelde naar Kai Havertz, maar de Arsenal-aanvaller schoot rechtstreeks op de doelman.

READ  Ongebruikelijke rebranding van FIFA naar EA Sports FC

Bondscoach Ronald Koeman voerde zeven wijzigingen door in de ploeg die vrijdag met 4-0 van Schotland won.

Hoewel de bezoekers er daardoor onsamenhangend uitzagen en de Duitse verdediging zelden in de problemen brachten, slaagden ze er na een vroege aanval in om de schuld van de wedstrijd weg te nemen, met weinig kansen voor beide teams in de tweede helft.

Nagelsmann bracht de grote spelers in plaats van de jongeren en verving Havertz en Wirtz door veteranen Thomas Müller en Fuelkrug, en Duitsland zag er meteen beter uit.

Even later maakte Musiala een sterke redding, terwijl Duitsland de druk opvoerde, en Volkrug zette de gastheren kort daarna op voorsprong en scoorde zijn elfde doelpunt in vijftien interlands.