Hardin-Jefferson’s hete neerschietende Bulldog

SURE LAKE – Een driepunts salvo van jongensbasketbal hielp de Hardin Jefferson Falcons dinsdagavond thuis met 76-56 Nederland te verslaan.

Onder leiding van 20-punts guard RJ Sears werd Hawks’ hot shot van start tot finish getoond. Hardin Jefferson had 11 schoten van buiten de boog, waarvan negen van Sears of mede-doelman Clayton Davis.

Hardin Jefferson had aan het einde van de eerste helft 15 punten en ondanks een korte comebackpoging van de Bulldogs leidden de Hawks tot 24 punten in de tweede helft.

“Dit is een goed schietteam, dus het was geen toeval”, zei Hawks-coach Clay Davis. “We hebben dit eerder gedaan, maar in dezelfde lijn moeten we heel goed uit de oceaan schieten omdat we niet erg oud zijn.”

Al vroeg pronkten zowel Sears als Nederland-bewaker Derrick Rhodes met hun schietbaan.

Sears scoorde 14 van zijn 20 punten in het eerste kwartaal, aangezien de persverdediging van Hardin Jefferson tot drie overgangspunten leidde.

“Ik voelde me in het begin heel gelukkig”, zei Sears. “Credit aan mijn teamgenoten voor het vinden van mij.”

Rhodes hield Nederland echter in de wedstrijd toen hij in de openingsperiode drie schoten van buiten de boog maakte.

Na het eerste kwart leidde Hardin Jefferson met 20-15.

Het hectische tempo van het eerste kwart vertraagde in het tweede, maar de voorsprong van Hawks bleef groeien. Senior doelman Micah Brown nam deel aan de driepuntsshow en sloeg twee schoten van grote afstand.

READ  Buldoggen bovenaan Port Neches tijdens Hardcourt Mid-County Madness - Port Arthur News

De tweede van die gelederen kwam uit de hoek toen de bel ging aan het einde van de eerste helft. Hardin Jefferson heeft haar grootste voorsprong tot nu toe gegeven op 41-26.

Het beste stuk van Nederland kwam vroeg in het derde kwartaal. Rhodes bleef de aanval van de Bulldog voeden en maakte er drie op rij, waardoor de marge tot nummer één werd teruggebracht.

De 12-2 cut Nederland schoof Hardin Jefferson op naar 43-38, zoals Davis de time-out noemde.

“We kwamen niet al te sterk uit in de tweede helft en we wisten dat ze zouden rennen”, zei Davis. “Dit is een geweldig programma in Nederland en coach (Brian) English is een geweldige coach.”

De Hawks reageerden snel om hun kogels weer op te bouwen tot dubbele cijfers, en werden nooit meer bedreigd.

Na het oplichten van het scorebord in de eerste helft, was Sears in de tweede helft meer dan gemiddeld. Hij vond vaak open bowlers zoals Clayton Davis, die na de pauze vijf driepunters sloeg om de overwinning te pakken.

“Veel mensen denken dat RG gewoon een doelpuntenmaker is, maar RG is een spelmaker”, zei coach Davis. “Hij maakt de spelers om hem heen beter.”

Rhodes eindigde met 20 punten om Sears te evenaren op een verliezend bod. Het Nederlands elftal zakte naar een totaalscore van 2-2, na het verslaan van Bridge City en de Hampshire Vanette.

Harden Jefferson verbeterde naar 4-1 en speelt aanstaande dinsdag tegen Big Sandy.

READ  Transportwerkers in Nederland hopen dat kameraadschap leidt tot consistentie - Port Arthur News

Matt Fay is een sportverslaggever en columnist voor de Beaumont Enterprise. Neem contact met hem op via [email protected] of op Twitter door hier te klikken.

Mis niets: Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief.