Frankrijk raakte ondanks een doelpuntloos gelijkspel met Jamaica niet in paniek, terwijl Nederland en Zweden stotterende optredens ternauwernood ontweken

“Ik heb na mijn eerste twee wedstrijden al wedstrijden gewonnen”, aldus de tweevoudig AFCON-coach. “Laten we het hebben over het WK 2022. Ik denk niet dat we op de zaken vooruit moeten lopen.

“Er zijn veel mensen, veel teams die beginnen met een hype en de finale niet halen en anderen die misschien traag uit de hoek komen.”

Hoewel Frankrijk niet in paniek hoefde te raken, was dit een onverwacht resultaat voor het team dat op de vijfde plaats van de wereldranglijst stond en een van de favorieten voor het toernooi was.

Jamaica staat daarentegen op de 43e plaats en deed mee aan het toernooi nadat ze al hun wedstrijden hadden verloren tijdens hun WK-debuut in 2019 met een doelsaldo van 11-.

“We zeggen altijd tegen onze spelers dat ze zich geen zorgen moeten maken over het klassement”, aldus de Jamaicaanse coach. Lorne Donaldsondie het eerste punt van zijn land in de competitie tot zijn grootste voetbalprestatie verklaarde.

“Ik denk dat het de nummer 1-score is die ik heb gezien, mannen of vrouwen”, zei hij. “Ik zou het daar willen plaatsen. Als je de bestelling zou doorlopen, zou je zeggen dat de score op dit punt nummer 1 zou moeten zijn.”

De Jamaicaanse spelers renden na het laatste fluitsignaal het veld op alsof ze tot wereldkampioen gekroond waren. Het zou een heel ander verhaal zijn geweest Kadidiato Diagne 90 minuten kopbal raakte de lat niet.

Zweden vermijdt het onrustige bod van Zuid-Afrika

Zweden leverde een sombere openingsprestatie op een sombere nacht van mist en regen, maar behaalde een verrassend zwaarbevochten 2-1 overwinning tegen een gruizige Zuid-Afrikaanse redding in Wellington, Nieuw-Zeeland.

READ  Vier Nederlandse mannen met apneu verantwoordelijk voor Philips

Zuid-Afrika verraste Zweden toen Hilda Magaya Hij scoorde in de 48e minuut om een ​​schokkende voorsprong te nemen in de Groep G-wedstrijd, aangezien hij zijn eerste grote verstoring van het toernooi dreigt te maken.

Zweden domineerde een doelpuntloze eerste helft met 71 procent balbezit en acht hoekschoppen, maar hun prestatie ontbrak. Zweden leek na rust verloren en Zuid-Afrika profiteerde Thembi Kagatlana Hij viel achter de verdediging en raakte die doelman met een hoog schot Zysira Mosovitch kan alleen vermijden.

Magia duwde zich met zoveel kracht naar voren dat ze met de bal het doel in werd gedragen. Het rolde in het net en bleef daar enkele ogenblikken liggen en werd uiteindelijk teruggeplaatst.

Zweden, dat sinds 2003 geen WK-wedstrijd meer had verloren en naar verwachting voorbij de 54e plaats Zuid-Afrika zou komen, leek plotseling in gevaar.

Maar Zweden kwam in de 64e minuut op het bord met Fridolina Rulfo stropdas. Amanda Elstedt Hij leverde vervolgens een perfecte kopbal uit een hoekschop met nog een minuut te gaan om Zweden te helpen ontsnappen aan het einde van een rustige openingspoging.

Nederland staat op om Portugal te trotseren

Stephanie van der Graagt Hij scoorde met een kopbal in de 13e minuut en leidde Nederland naar een 1-0 overwinning op Portugal in Dunedin, Nieuw-Zeeland, toen de finalisten van 2019 aan hun run in het toernooi begonnen.

De Nederlandse verdediger heeft zich als teamgenoot verzameld Sherida Spets Ze ving een hoekschop op en kopte de bal vervolgens over het doel in de andere kant van het net. Een sneak review vertraagde het feest.

READ  Bayern München akkoord met Nederlandse interlandtarieven

Het doelpunt van de 30-jarige Van der Graagt, die van plan is om na het toernooi te stoppen, was het snelste eerste doelpunt tot nu toe. Oranje controleerde het tempo van de wedstrijd – en pas in de 82e minuut kwam Portugal’s eerste schot van de wedstrijd.

De ontmoeting met Nederland, nummer 9 van de wereld, was het eerste optreden van Portugal op het toernooi.

Gasina opent nieuwe horizonten

wanneer Nahila benzine Betreed het veld in Marokko’s eerste wedstrijd tegen Duitsland en je schrijft geschiedenis – en niet alleen als speler van het eerste Arabische of Noord-Afrikaanse land in het toernooi.

De 25-jarige verdediger zal de eerste speelster zijn die de islamitische hoofddoek draagt ​​op het WK vrouwenvoetbal bij de senioren. Zij en de Atlas Lionesses nemen het op maandag (04.30 uur, FS1) op tegen tweevoudig wereldbekerkampioen Duitsland in Melbourne.

De meisjes zullen naar zijn benzine kijken [and think] Hij zei: “Dat zou ik kunnen zijn.” Asma HilalEen van de oprichters van het Muslim Women in Sports Network zei over de hijab. Zoals besluitvormers, besluitvormers en bestuurders zullen zeggen: “we moeten meer doen in ons land om deze acceptabele, open en inclusieve ruimtes te creëren voor vrouwen en meisjes om deel te nemen aan het spel.”

Benzina, die professioneel voetbal speelt voor de Royal Armed Forces Club van de Sport Federation – achtvoudig titelverdediger in het belangrijkste vrouwenkampioenschap van Marokko – is nog niet beschikbaar gesteld om met verslaggevers te spreken. In de afgelopen weken heeft ze posts op sociale media van anderen gedeeld over de historische aard van haar WK-optredens.

READ  Nederlandse e-bike-maker VanMoof gaat failliet en ambtenaren mogen activa verkopen