Musiala scoort weer ‘gewoon buitengewoon’ in zege Bayern München op Wolfsburg

Berlijn, Duitsland, 15 augustusBayern München-topman Oliver Kahn prees de prestatie van de 19-jarige spits Jamal Musyala als “gewoon briljant” in de 2-0-overwinning van zondag op Wolfsburg.

Musyala, die in 2021 in aanmerking kwam voor Duitsland ondanks het feit dat hij als jongeling voor Engeland speelde, scoorde tegen Wolfsburg en heeft nu vier doelpunten in drie competitieve wedstrijden om het seizoen te beginnen.

“Op dit moment is het gewoon buitengewoon”, zei Kahn toen hem werd gevraagd om de prestaties van de tiener samen te vatten.

Na de wedstrijd zei Musyala eenvoudig: “Het gaat goed met ons, we spelen goed voetbal”, terwijl Bayern München-coach Julian Nagelsmann hem omschreef als “een zeer bescheiden speler”.

“Hij wil altijd leren en verbeteren, hij is heel goed opgegroeid. Ik heb al gezegd dat ik niet veel te doen heb”, zei Nagelsmann.

“Als hij vandaag opkomt, zal hij nog een paar doelpunten maken.”

Bayern maakte 13 doelpunten en kreeg slechts één keer tegen in drie competitieve wedstrijden om het seizoen te beginnen.

Het was een 2-0 overwinning op Wolfsburg, want München kwam meerdere keren dicht bij een doelpunt.

De Senegalese spits Sadio Mané maakte twee doelpunten wegens buitenspel.

Wolfsburg kwam uit de blokken en Bayern raakte bijna hun doel toen de Canadees Alfonso Davies de paal raakte uit een zuiveringspoging.

De gastheren kwamen geleidelijk omhoog en Mané leek Bayern in de 19e minuut met 1-0 op voorsprong te zetten toen hij een pass van Serge Gnabry binnentikte om het van een afstand van een meter om te draaien, maar de video-assistent-scheidsrechter oordeelde het doelpunt wegens buitenspel.

READ  Sommige voedselkeuzes zijn in de toekomst moeilijk te verteren | Nieuws, sport, banen

Daarna intensiveerde Bayern de concurrentie voor de gasten en kwam meerdere keren dichtbij voordat Musiyala het eerste doelpunt van zijn team scoorde.

Het was het 14e doelpunt voor Mosila in de Duitse competitie, want hij overtrof Bayern München-legende en voormalig clubpresident Uli Hoeness als de tiener met de meeste doelpunten in de Bayern-kleuren.

Vervolgens scoorde Thomas Muller in de 44e minuut een bijzonder doelpunt, toen hij met een dun been naar buiten kwam om een ​​schot van Joshua Kimmich in het net te passeren.

Mane kwam in de 69e minuut weer dichtbij, maar trok zijn hoofd weg van het doel.

De Senegalees wist de bal al na twee minuten over de doellijn te passeren, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd.

“Wolfsburg begon goed … toen kregen we een echte drukperiode van 20 minuten, waarin meer doelpunten werden gemaakt”, voegde Nagelsmann toe.

“Al met al een verdiende overwinning.”

Niko Kovac, voormalig manager van Bayern München en nu coach van Wolfsburg, zei dat hij trots was op zijn team.

“Bayern is erg sterk voor ons, dat is zeker. Over het algemeen ben ik tevreden – maar niet met het resultaat natuurlijk.”

Het resultaat zette de slechte prestaties van Wolfsburg in de Beierse hoofdstad voort.

Wolverhampton heeft nu 24 wedstrijden verloren en gelijk gespeeld in twee van de 26 wedstrijden in München, waarbij geen enkel team in de Bundesliga zoveel uitwedstrijden speelde tegen een tegenstander zonder een enkele overwinning.

– Niet erg mooi –

En Jordan Sebacho, de aanvaller van de VS, werd in de 70e minuut teruggetrokken nadat hij er aan het begin van het seizoen niet in was geslaagd zijn doelpuntenreeks vast te houden, nadat hij dit seizoen tot nu toe in beide wedstrijden van Berlijn had gescoord. © Agence France-Presse / Daniel Roland

Mainz en Union Berlin verdeelden de punten na een doelpuntloos gelijkspel in de Miwa Arena, waarvan tweederde in een hitte van 31 graden uitgespreid lag.

READ  Amerikaanse spelers nemen niets als vanzelfsprekend tegen 'wildcard' Vietnam

De Berlijnse coach Urs Fischer gaf toe: “Het was een zware wedstrijd … het was zeker niet erg mooi als je ernaar kijkt.”

“Maar van mijn kant ben ik al tevreden. We nemen dit punt graag mee naar huis.”

Mainz kwam dicht bij de enige opvallende kans in de eerste helft, toen Frederic Ruino een voorzet van Lee Jae-sung veilig naar binnen schoot.

Mainz had de kans om de bal te winnen in blessuretijd toen de Nederlandse spits Delano Borgsorg een rebound sloeg in het strafschopgebied, maar Al Ittihad-verdediger Ruben Knuche schoot de bal naast in veiligheid.

Mainz-manager Bo Svensson prees de discipline van zijn team.

“Het was moeilijk voor alle spelers om onder deze omstandigheden te spelen”, zei hij.

“Ze waren erg gedisciplineerd en deden de dingen die ik van ze vroeg.”

Union heeft nu een clubrecord gevestigd van negen ongeslagen Bundesliga-wedstrijden, zeven gewonnen en twee keer gelijk gespeeld sinds het voor het laatst werd verslagen door Bayern München in maart.