FC Emin is ook ongeslagen voor de club en blijft zonder overwinning in de Eredivisie | direct

FC Emin won vrijdagavond ook niet de dertiende wedstrijd van het seizoen in de Nederlandse competitie. De ploeg van coach Dick Loken speelde met 0-0 gelijk met PEC Zwolle in een mild duel.

Emmen heeft nu vijf punten en staat daarmee onderaan in de Hoofdklasse. ADO Den Haag heeft er nog twee en Willem II heeft drie punten. De PEC staat op de 10e plaats met dertien punten.

De laatste club die in hun eerste dertien wedstrijden niet won en niet degradeerde, was Sparta in het seizoen 2007/08. De Rotterdamse club eindigde dat jaar op de dertiende plaats.

Als we alleen naar de uitwedstrijden kijken, blijft Emmen heel 2020 zonder overwinning, want de club speelt thuis alleen tegen FC Utrecht (dinsdag). De spelers van Drenthe, die thuis FC Groningen versloegen, wonnen dinsdag, in mei 2019 bij Willem II (2-3), voor de laatste keer uit het toernooi om de National Football League Cup (2-1).

PEC Zwolle-FC Emmen was een duel zonder veel kansen.

Janssen komt misschien vroeg

FC Emmen begon tegen PEC zonder Anco Janssen, maar na 26 minuten mocht de doorgewinterde aanvallende middenvelder het MAC3PARK-stadion in. Lentini verving de geblesseerde Caciano. Janssen stond meteen aan de basis van een goede kans voor Emin met een fraaie pass van buitenaf. Kanner stuurde Cavlan naar achteren en zag zijn schot worden geregisseerd door PEC-doelman Michael Zetterer.

Emin kreeg de meeste rustmogelijkheden. Glenn Beagle kon vanuit een hoek vrij koppen, maar zijn poging ging ook de Zitterer tegen. De enige mogelijkheid voor Zwolle in de eerste helft was een tegenaanval nadat Keziah Veendorp de bal had verloren. Mike Van Duenen gaf zich over, waarna Mustafa Simek er niet in slaagde Emman’s doelman Denis Tilgenkamp in te halen.

READ  Estes Park en Stanley Hotel gaan samenwerken om Frozen Dead Guy Days voort te zetten

In de tweede helft werd de sportclub sterker. Kort na rust sloeg Van Duenen een afstandsschot en na een uur spelen probeerde hij het van afstand weer tevergeefs. Een vrije trap werd in een veelbelovende positie gepasseerd door Kenneth Pal. Zo had de PEC-club na rust net iets meer dan een doelpuntloos gelijkspel, ook al bood de dominantie geen echt noemenswaardige kansen.