Europese kampioenschappen 2021: Aimee Elwes Markovk wint eerste goud in GP

Amy Eloise Markovich scoorde een indrukwekkende prestatie in de finale op 3000 meter toen het Britse team hun eerste gouden medaille behaalde op de Europese indoorkampioenschappen.

De 25-jarige in Stockport geboren speler versloeg de Franse Alice Vinot en teamgenoot Ferretti Ockenden om het persoonlijk record van acht minuten en 46,43 seconden te winnen.

Markovk vertelde BBC Sport: “Het is een droom die uitkomt, om een ​​vlag om je schouders te laten wapperen.”

“Ik wist dat we in een goed tempo liepen en ik wist dat ik stappen kon zetten.”

Ockenden 8: 46.60 was ook de beste persoonlijkheid en genoeg om een ​​Bronze te krijgen.

“Wat een ongelooflijk gevoel”, zei de atleet uit Dorset. “Misschien hielp de onderlinge competitie ons om die posities te bereiken.”

Er was controverse in de langverwachte 1500m-finale voor heren, het vroege talent van Noorwegen Jakob Ingbrigtsen Hij kreeg uiteindelijk goud nadat hij aanvankelijk was gediskwalificeerd.

Marcin Lewandowski, de 20-jarige kampioen, bevindt zich in de laatste fase, maar werd later tijdens de race illegaal van de baan geacht omdat hij streed om de positie. Het Noorse team lanceerde een tegenprotest waardoor hij werd hersteld als winnaar.

Zeven Olympisch kampioen Nafeh Thiam Ze stak met kop en schouders boven de rest van het veld uit en won de vijfkamp met haar beste 4904 punten. Citizen Nour Fedts won de zilveren medaille met 4.791 punten, terwijl de Britse rookie Holly Mills vijfde werd met 4.517 punten.

GB schipper naar 400 meter finale

Jodi Williams nam deel aan de 60 meter tijdens haar eerste Europese indoorkampioenschappen in Parijs

team kapitein Judy Williams Ze zal de enige vertegenwoordiger van Groot-Brittannië zijn in de finale van de 400 meter op zaterdag nadat ze als tweede eindigde in haar persoonlijk record van 52,09 seconden.

READ  De geest van het Deense team is de grootste vijand van Tsjechië, zegt coach Silhavy

Met alleen de eerste twee kwalificaties van elke halve finale, zorgde Williams ervoor dat ze haar niveau handhaafde over de laatste 200 meter om over de streep te komen achter de Nederlandse favoriet Wimmak Ball.

“Het was dood of dood”, zei de 27-jarige tegen BBC Sport.

“De halve finales zijn altijd het moeilijkst. Als je in de finale bent, ben je foutloos. Ik ga erheen en heb het naar mijn zin.”

Justina Sweety Erisitic, die thuis erg hoopte op een gouden medaille, won de halve finales in een Pools nationaal record van 51,34 seconden, hoewel dat 0,16 langzamer was dan Paul.

Cambridge en Coleridge is een atleet Holly Archer Ze scoorde haar persoonlijk record van vier minuten en 9,77 seconden om de 1.500 meter te winnen en een plek in de finale van zaterdag te boeken. Katie Snowden Het stond op de derde plaats in zijn hitte om ook een plekje te bemachtigen.

Een veelbelovende atleet en wigan Kelly Hodgkinson, Die woensdag haar 19e verjaardag vierde, won de 800m ronde in twee minuten 5.63 om de halve finale op zaterdag te bereiken. Teamgenoten Eli Baker En de Isabel Buffy Het kwalificeerde zich ook voor de volgende fase.

Nog een Wigan-atleet, Emily Borthwick 23, die indruk maakte op haar eerste debuut door zich te kwalificeren voor de hoogspringenfinale van zondag met 1,91 meter.

Jimmy Webb, In de hoop op een sterke Britse medaille, werd hij tweede in zijn 800m play-offs om zich te kwalificeren voor de halve finale op zaterdag, terwijl Scott was Guy Learmonth Cruisen om zijn race te winnen.

READ  Sports Digest: Amerikaanse vrouwen openen WK tegen Nederland

De 28-jarige, die zich na verlies in de halve finale niet kwalificeerde voor de finale in Glasgow 2019, eindigde voor de Poolse Adam Cosczot, wereldkampioen indoor en outdoor lounges.