Duitsland versus Nederland – Livestream – Internationale vriendschappelijke wedstrijd De laatste keer dat Duitsland een late overwinning op Nederland boekt

Een laat doelpunt van Volkrug zorgde voor een reeksoverwinning voor Duitsland

Het late doelpunt van Niklas Volkrug bezorgde Duitsland een dramatische 2-1 overwinning op Nederland, toen de twee historische rivalen opnieuw met elkaar in botsing kwamen aan het einde van de laatste internationale pauze voorafgaand aan het EK van 2024 van deze zomer.

Julian Nagelsmann noemde zijn basisopstelling ongewijzigd na de overwinning van zijn ploeg op Frankrijk, terwijl Nederland enorm experimenteerde met hun opstelling. Hoewel Nederland al na vier minuten op voorsprong kwam via Joey Firman, was de samenhang van het Duitse team zichtbaar en hadden de gastheren het grootste deel van de eerste helft onder controle.

Een verbluffende treffer van Max Mittelstadt vanaf de rand van het strafschopgebied leidde vlak nadat de thuisploeg op achterstand was gekomen tot de gelijkmaker. Gundogan en Havertz waren echter besluiteloos in de andere kansen die ze kregen, waardoor het team het uitbraakniveau bereikte.

De tweede helft was heel anders, want Oranje kwam met een nieuw ritme en intensiteit naar buiten, waarbij zowel Depay als Malen de bezoekers bijna op voorsprong brachten. Ze moesten echter de gemiste kansen betreuren toen een late Duitse aanval resulteerde in een kopbal van Volkrug die slechts een paar meter over de doellijn kroop.