De ongeslagen Timberwolves biedt Nederland de eerste nederlaag aan

Het jongensbasketbalteam van Beaumont United bleef ongeslagen, terwijl de Nederland Bulldogs dinsdagavond 65-33 hun eerste nederlaag van het seizoen boekten in de Timberwolves homegym.

In de ongeslagen strijd in Zuidoost-Texas van de ploeg was het de verdediging van United die het verschil maakte. De verdedigers van de Timberwolves dwongen het ‘lange en ongrijpbare’ Nederland zich de hele nacht om te draaien, waarbij ze de Bulldogs vaak beletten hun aanval te lanceren door middel van een effectieve valstrik.

Ondertussen werd de aanval van United geregisseerd door drie spelers die tweemaal scoorden, 22 punten voorsprong op junior Terence Arsino, die 1,85 meter lang is. De Timberwolves (14-0, 2-0) hebben nu al hun partijen met dubbele cijfers gewonnen. Nederland zakte naar 13-1 overall en 1-1 in de regio.

United-coach David Green zei: “We wisten dat we een goede verdediging moesten spelen en voorkomen dat ze de leiding zouden nemen.” “Dit is wat we vanavond hebben gedaan. We hebben ze niet in het ritme laten gaan en dat leidde tot een paar makkelijke manden voor ons aan de andere kant.”

Nederland heeft er al vroeg goed aan gedaan de zaken dichtbij te houden. De Bulldogs hadden een snelle vijf punten van een Paxton Packman-doelman, maar hij stond nog steeds met 14-8 achter aan het einde van het eerste kwart.

De voorsprong van United nam in de tweede helft toe, grotendeels dankzij een valverdediging en wat onbaatzuchtig basketbal aan het einde van de aanval. Green zei dat de United-val het hele seizoen een onderwerp is geweest en moeilijk is voor rivalen vanwege de lengte van de Timberwolves.

READ  De peilingen van Georgië zijn open: de laatste twee belangrijke zetels betwistten

“Als we ze in hoeken omringen en hun hand opsteken, is het echt moeilijk om ze van bovenaf te zien”, zei Green.

In de helft stond United met 28-13 voor. Nederland had tot op dat moment slechts vijf velddoelpunten gescoord.

De tweede helft was aan beide kanten hetzelfde. United bleef bocht maken en omkeringen afdwingen, en zelfs toen ze door Nederland braken, hadden de Bulldogs moeite om open schoten te maken.

Terwijl de aanval van United was gebaseerd op het delen van basketbal in de eerste helft, begon Arsino de leiding te nemen in de tweede helft. Hij scoorde 14 van zijn 22 punten in de tweede helft, ondanks dat hij het grootste deel van het vierde kwartaal zat en weinig toegang had tot de wedstrijd.

Trillaine Portia, de eerste spits van het toernooi, scoorde 15 punten voor de Timberwolves, terwijl rookie-doelman Kaede Dotson 13 punten optelde ten opzichte van de geweldige spits Tyler Jackson.

United is nog niet echt getest. De laagste winstmarge van de Timberwolves dit seizoen was 14 punten tegen Crosby eind december.

Nederland wil vrijdag herstellen van de nederlaag tijdens een thuiswedstrijd tegen Barbers Hill. United speelt zaterdag tegen Port Niches Groves.

Green zei over een lange ongeslagen run: “We willen dat onze kinderen gefocust blijven en niet verstrikt raken in het zijn van 0-14.” ‘Als je eenmaal ontspant, kun je vallen. We proberen ze te leren volhardend te zijn.’

Matt Fey is sportverslaggever en columnist voor de Beaumont Foundation. Neem contact met hem op via [email protected] of op Twitter Klik hier.

READ  Het team van de 5e klas is met pensioen bij Nederland Elementary School - The Mountain-Ear

Mis nooit meer iets: Schrijf u in op onze dagelijkse nieuwsbrief.