De ommekeer van Dayton kostbaar om te verliezen aan Nederland

Transformaties zijn misschien wel de belangrijkste statistische factor bij het winnen van een voetbalwedstrijd. Vrijdagavond in het Houston Methodist Stadium in de Broncos, hebben de Dayton Broncos vijf omzetten gepleegd waarvan 28 Nederlanders werden. De Bulldogs verbrijzelden een spannende wedstrijd in de tweede helft met een 41-14 overwinning in de 12-5A regio. Tijdens de eerste aanvallende actie van de avond werd Dayton onderschept door Nolan White uit Nederland, die hem terugbracht naar de 17-yardlijn van de Broncos. Kyndon Fuselier scoorde op 2 yards vijf spelen later en leidde de Bulldogs met 7-0. In het openingskwartier breidde Nederland zijn voorsprong uit met 5:40 vanaf links met een doelpunt van Carter Pelletier op 34 meter om de stand op 10-0 te brengen. Dayton (2-5, 1-3) zou dan op het scorebord komen in het eerste spel van het tweede kwartaal toen Cameron Cooper 43 yards bij vijf yards afsloot, terwijl de Broncos 7 yards binnen 10-7 liepen. De Bulldogs vergrootten vervolgens hun voordeel met nog een velddoelpunt vanaf 34 meter van Beleter om met 13-7 de rust in te gaan. Dayton had toen een pauze om de tweede helft te beginnen toen Jonah Hearn een flop van Nederland vroeg in de wedstrijd terughaalde om de Broncos op de 35-yardlijn van de Bulldogs te zetten. Maar Nash Leonard stapte voor de Dayton fairway en bracht hem terug naar de 35-yard lijn. Zeven wedstrijden later ging quarterback Luke Broussard van 2 yards om de score 20-7 te maken met nog 6 minuten te gaan in het derde kwart. Na drie snelle ronden waren de Bulldogs weer bezig, met Mason Beresford over de streep vanaf 3 yards om door te gaan naar 27-7.
De Broncos zouden iets dichterbij komen door 68 yards te lopen in negen plays, terwijl Blaine Denton Ashton Garner op 12 yards vond en Dayton in de 27-14 range was met nog 11:06 in de wedstrijd. Nadat de Broncos waren geflopt, nam Nederland de leiding over Dayton’s 13-yard lijn. Na zes spelen gleed Broussard van de 1-yard lijn om er 34-14 van te maken met nog 6:58 te gaan. Toen scoorde Ethan Fobbs 29 yards voor de Bulldogs in de eindstand van de avond. Daveon Washington Broncos reed 151 yards op 27 voertuigen terwijl Denton 152 yards passeerde. Donavan Uribo had vijf passen voor 60 yards, terwijl Garner 3 passes had voor 53 yards. Dayton vliegt vrijdagavond naar Texas City.

READ  Jackson Evans en Carrie Anders noemden Miss Nederland High School - Port Arthur News