De Indiase mannen verliezen na strafschoppen van Nederland

de Indiase herenhockeyteam Verloor van Nederland na strafschoppen, 4-2 FIH Pro League 2023-24 De twee teams speelden woensdag een 1-1 gelijkspel in het Birsa Munda Hockey Stadion in Rourkela.

Floris Middendorp opende de score voor Nederland in de 4e minuut, voordat Hardik Singh in de 38e minuut gelijk maakte voor de thuisploeg.

In de penalty shootout scoorden Araijit Singh Hundal en Lalit Kumar voor India, terwijl Jorrit Krohn, Thierry Brinkmann, Doku Telgenkamp en Joep de Mol scoorden voor Nederland.

India, derde op de FIH-ranglijst, stond al vroeg in het eerste kwartaal onder druk toen Nederland nummer 1 van de wereld meedogenloos de Indiase backline op de proef stelde.

Deze strategie wierp zijn vruchten af, want de Nederlandse ploeg doorbrak vroeg in de wedstrijd de impasse toen Floris Middendorp scoorde en zijn ploeg een 1-0 voorsprong bezorgde voordat de gastheren de wedstrijd goed konden afhandelen.

De bezoekers hadden seconden voor het einde van het eerste kwart de voorsprong uit een hoekschop nog kunnen vergroten, maar de briljante redding van Krishan Pathak hield de stand op 1-0.

India zag meer balbezit in het tweede kwart, maar wist geen gelijkmaker te vinden. Mandeep Singh en Amit Rohidas creëerden enkele scoringskansen, maar de sterke Nederlandse verdediging blokkeerde deze.

de Indiase hockeyteam Ook in het derde kwart bleef hij op een hoog tempo spelen. Nadat India er niet in slaagde een vroege hoekschop te benutten, maakte India uiteindelijk gelijk dankzij de gelijkmaker van Hardik Singh in de 38e minuut. Hardik Singh zette een strafschop om en zorgde ervoor dat India met een 1-1 gelijkspel het laatste kwart inging.

READ  Meer Europese landen gaan naar de meest risicovolle reiscategorie bij de Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

Met nog een kwartier te gaan begon India de druk op Nederland op te voeren op zoek naar het winnende doelpunt, maar gemiste kansen, in combinatie met goed verdedigen door de bezoekers, resulteerden in een gelijke stand van 1-1.

Het nummer 5 Indiase herenhockeyteam ter wereld neemt het zaterdag op tegen Australië in hun volgende wedstrijd in de FIH Pro League 2023/24.

India staat momenteel op de vierde plaats in het FIH Pro League-klassement met 11 punten uit zes wedstrijden. Nederland voert de puntentabel aan met 20 punten uit 10 wedstrijden. Australië staat op de tweede plaats met 15 punten uit vijf wedstrijden.