De favoriete games van Shigeru Miyamoto zijn Tetris en Pokémon Go

Shigeru Miyamoto en Nintendo-president Shuntaro Furukawa

Shigeru Miyamoto (links) en Nintendo-chef Shuntaro Furukawa (rechts)
foto: Kazuhiro Nogi (Getty Images)

Tijdens de 81e jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Nintendo konden aanwezigen in de Q&A-sectie allerlei zakelijke vragen stellen. Eén ervan was echter zo voor de hand liggend dat ik niet kan geloven dat het niet eerder is gevraagd: iemand wilde gewoon de favoriete videogames van iedereen weten.

Onder de gevraagden zijn president Shuntaro Furukawa, CEO Ko Shiota, CEO Shinya Takahashi, CEO Satoru Shibata en de legendarische ontwerper Shigeru Miyamoto.

Hieronder vind je hun reacties. Verwacht niet te veel wil schok Jij – er zijn veel “oké, ik heb oude Nintendo-games gemaakt, dus deze” reageert – maar met name Miyamoto is best cool.

Furukawa: Super Mario Bros. is gelanceerd. Toen ik op de middelbare school zat, zat ik dus midden in de Famicom (NES)-generatie. Zelfs vandaag de dag speel ik in mijn privétijd verschillende games, zowel van Nintendo als van andere bedrijven. Ik speel de meeste van onze first party-titels, maar de laatste tijd speel ik veel Hanafuda-kaartspellen bij Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics.

Shiota: Net als meneer Furukawa maakte ik deel uit van de Famicom-generatie en groeide ik op met NES en SNES. Ik heb nu de leiding over de hardware, maar ik heb met de hardware gespeeld en ben sindsdien nieuwsgierig naar hoe de dingen werken. Misschien verklaart dat waarom ik aangetrokken word tot games zoals ons nieuwste Mario Kart Live: Home Circuit, dat ik met mijn kinderen speel.

Takahashi: Ik ben verantwoordelijk voor al onze first-party software, dus het is moeilijk om de ene game boven de andere te verkiezen. Maar de eerste game die ik speelde toen ik bij Nintendo kwam, was Yuyuki voor het Family Computer Disk System. Het is een minder bekend avonturenspel, maar het maakte indruk op mij als de eerste titel die ik heb gespeeld.

Shibata: Ik ben dol op avonturengames en heb onlangs Famicom Detective Club: The Lost Heir en Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind voor de Nintendo Switch opgeruimd. Vroeger vond ik het geweldig om Shin Onigashima te spelen in Family Computer Disk System. Ik heb de leiding over de licentieafdeling, die fungeert als aanspreekpunt voor software-uitgevers, en ze hebben ook veel avonturengames die ik leuk vind.

Miyamoto: Ik speel voornamelijk games die ik zelf heb gemaakt, dus ik ben niet erg beïnvloed door games van andere bedrijven. De eerste game die me beïnvloedde toen ik begon met game-ontwikkeling was Pac-Man, en vanuit een ontwerpperspectief vind ik TETRIS geweldig. Ik ben momenteel verslaafd aan Pokémon GO. Dit spel, dat ik met mijn vrouw speel, is een droom die uitkomt om met mijn hele gezin te spelen. Ik geniet nu al ongeveer twee jaar van Pokemon GO met mijn vrouw en vrienden in de buurt. De gemiddelde persoon die Pokémon GO in Japan speelt, zal waarschijnlijk rond de 60 jaar oud zijn (lacht).

ik wil graag betalen Veel Geld om een ​​serie te kijken waarin Miyamoto (de presentator) om hem heen loopt te spelen Pokemon GoEn chat met vrienden over liefde, leven en gamedesign. Zoals Nintendo’s eigen versie van Comedians in auto’s krijgen koffie, alleen door rustige wandelingen in plaats van auto’s, en Pokemon Go in plaats van koffie.

Zodat je kunt zien hoe sommige van de bovengenoemde ongewone spellen eruit zien, hier is: Shin Onigashima:

Hier is Yuuki:

READ  Ubisoft Ubisoft zegt dat Dawn Of Ragnarok DLC moet worden opgenomen in Assassin's Creed Valhalla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *