De dames van de zwarte stokken werden door Nederland verslagen in de FIH Pro League

Nederland overklast de zwarte damessticks in hun laatste profcompetitie-ontmoeting.  (bestand foto)

Matthew Impey/Fotosport

Nederland overklast de zwarte damessticks in hun laatste profcompetitie-ontmoeting. (bestand foto)

De dreiging van degradatie doemt op voor de Ladies of the Black Sticks na opnieuw een zware nederlaag in de FIH Pro League woensdag (NZ tijd).

Nieuw-Zeeland werd met 7-1 verslagen door de kersverse kampioen Nederland in Amsterdam voor hun zesde opeenvolgende nederlaag, waardoor ze zich vastklampten aan een tweede plek op rij op de ladder.

De Kiwi’s kenden hun slechtste start, waarbij de Nederlanders – nadat ze de titel hadden bezegeld met nog drie wedstrijden te gaan – een grote veer in hun pas hadden en in slechts acht minuten naar een 3-0 voorsprong raceten.

Nadat ze erin waren geslaagd de stroom te stoppen, met een puntloos tweede kwart en een stevige penaltyverdediging, slaagden de Black Sticks erin om in de eerste seconden van de tweede helft op het bord te komen toen aanvoerder Olivia Merry uit een strafschop naar huis schoof.

Maar dat was zo goed als mogelijk, want Nederland sloeg twee keer terug om in de laatste periode met 5-1 te eindigen.

En voor de goede orde scoorden Elzemiek Zandee en Frederique Matla opnieuw in die laatste 15 minuten, waarbij laatstgenoemde brace kwam na een verdedigende fout, om de nederlaag te voltooien.

De als achtste geplaatste Black Sticks hebben nog één wedstrijd te gaan in de competitie – tegen het als vijfde gerangschikte Duitsland – in Amsterdam op donderdag (NZT), en zelfs een overwinning zou hun veiligheid op het evenement van volgend seizoen niet garanderen.

READ  INEOS en marathonloper Kipchoge richten nieuwe wieleracademie op in Kenia

Ze hebben slechts één punt voorsprong op de laagst geplaatste VS, die de komende week nog drie wedstrijden te spelen hebben, tegen Duitsland, en twee wedstrijden tegen het vierde geplaatste België, dat zal beslissen wie wordt gedegradeerd naar de FIH Nations Cup.