De Canadese Poetin pakt zilver op zowel de 500 als de 1500 meter op de shorttrackwereld in Montreal

De Canadese Kim Putine klom snel naar huis op het podium bij de ISU World Short Track Speed ​​Skating Championships.

Sherbrooke, Kew, won zaterdag in Montreal zilver op de 500m en 1500m voor dames.

Poetin, die in februari brons won op de Olympische Spelen van Peking op de 500 meter, finishte met een tijd van 42,570 seconden, slechts 0,94 seconden voor de Nederlandse winnaar Zandra Vilzibor.

De Nederlandse schaatsster Yara van Kerkhove eindigde als derde (42.642), terwijl de in Montreal geboren Alison Charles als vierde eindigde (42.772).

Bekijk | Poetin over het winnen van een paar zilveren medailles op de Wereldkampioenschappen:

Kim Poetin vertelt over het winnen van twee zilveren medailles op de shorttrackwereld

Kim Boetine, uit Sherbrooke, Queens, won de zilveren medaille op de 500m en 1500m op de shorttrackwereld in Montreal. 0:56

Eerder kwam de 27-jarige Poetin over de 1.500m finishlijn met een tijd van 2:24.

Choi Mingyeong uit Zuid-Korea pakte het goud (2:23.594), maakte het veld nog drie ronden vrij en liet geen ruimte over voor een pass voor de rest van de race.

Putin’s reeks prestaties op het podium bracht haar als eerste in het algemeen klassement, drie punten voorsprong op Mingyeong en vijf punten op Felspur.

Bekijk | Poetin wint zilver op de 1500m op het WK:

Kim Poetin wint zilver op de 1500 meter shorttrack op het WK

De Canadese schaatser eindigde zaterdag als tweede na de Zuid-Koreaanse Mingyong Choi in Montreal. 4:29

Hamlin nadert het einde van het verhaal

De Canadese estafetteploegen voor heren en dames plaatsten zich voor de finale van zondag nadat ze als tweede waren geëindigd in hun respectievelijke halve finales.

READ  De Rijksoverheid en gemeenten spreken af ​​om het budget jeugdzorg te verlagen

Nederland behaalde de eerste plaats in de halve finales van de 5000 meter estafette voor mannen, terwijl Zuid-Korea en Hongarije zich na Canada ook kwalificeerden op respectievelijk de derde en vierde plaats.

De herenfinale zal naar verwachting het laatste competitieve evenement zijn voor het Canadese icoon Charles Hamlin voordat hij met pensioen gaat. “Locomotive de Saint-Julie” schaatst met Pascal Dion, Stephen Dubois en Maxime Lun.

Het Canadese team bestaande uit Kim Putin, Courtney Sarault, Danny Place en Florence Brunel eindigde als tweede achter Zuid-Korea in de halve finale van de 3000 meter estafette voor dames. Nederland eindigde op de derde plaats, voor de Italiaanse nationale ploeg.

Bekijk | Hamlin bespreekt de beslissing om zijn carrière te beëindigen:

Charles Hamlin schaatst naar het laatste hoofdstuk

Een van Canada’s meest schaatsers sprak met CBC Sports over zijn vijfde Olympische Spelen en zijn beslissing om zijn pensionering uit te stellen tot na Peking 2022. 3:00 uur

Het raakt ook de zilverschuld

Dion eindigde 0,549 seconden van de eerste plaats in de finale van de 1500 meter voor heren met een tijd van 2:15,64 seconden.

De Hongaarse Liu Chawang versloeg de inwoner van Montreal nipt, terwijl de Belg Stijn Desmet op de derde plaats eindigde.

Bekijk | Dion won het zilver en zegt dat hij weet waartoe hij in staat is:

Pascal Dion won zilver op de 1500 m en zegt te weten waartoe hij in staat is

Pascal Dionne uit Montreal eindigde als tweede in de finale van de 1500 m voor mannen tijdens de wereldkampioenschappen shorttrackrace voor het thuispubliek. 0:55

READ  'Investeer in sport om de overheid te helpen'... terwijl het damesteam naar Nederland vertrekt

Dion was de enige Canadees die doorbrak in Final A toen hij teamgenoot Jordan Pierre Gill versloeg en als laatste eindigde in de kwalificatie met 0,39 seconden in de halve finale.

Dubois, een Tribune-Que, die drie medailles won in Peking, gleed door naar de halve finale en eindigde als zesde in dezelfde ronde.

Kijk mee naar de competitie uit de werelden van de shorttrack, die zondag doorgaat CBCSports.caEn CBC Gem En op de CBC Sports-app voor iOS En Android apparaten.

U kunt meer verslaggeving per uitzending bekijken De weg naar de Olympische Spelen Zaterdag en zondag om 16.00 uur ET. Controleer uw lokale lijsten voor tv-uitzendtijden.