Canadese mannen trekken een belangrijke overwinning op Brazilië terug om de Olympische waterpolokwalificatiewedstrijden te openen

In een wedstrijd die velen als essentieel beschouwden voor Canada, scoorden vijf spelers tweemaal in de openingswedstrijd van het toernooi met een 11-7 overwinning op Brazilië op zondag in de Olympic Aquatics Qualifier in Rotterdam, Nederland.

Shawn Spooner scoorde tweemaal in de eerste periode, gevolgd door aanvoerder Nick Konstantin Piccari, Alexa Jardigan, Jeremy Cotet en George Torakis, waarbij de laatste werd gekozen als de man van de wedstrijd. Gillan Patterson scoorde ook in het vierde kwartaal voor een Canadees team dat hun eerste Olympische ligplaats sinds 2008 wilde claimen.

“We speelden vandaag heel goed als team”, zei Gardigan tegen Water Polo Canada. Onze verdediging is beperkt [Brazil’s] Kansen en we konden onze focus gedurende de wedstrijd behouden. “

Drie van de 12 teams zullen deze zomer plaatsen boeken voor de Spelen in Tokio, samen met Australië, Hongarije, Italië, Japan, Kazachstan, Servië, Zuid-Afrika, Spanje en de Verenigde Staten.

Canada, 13e gerangschikt in de wereld, staat tegenover het zesde zaad uit Montenegro, Griekenland, Georgië en Turkije in groep F tijdens het evenement van een week. Griekenland en Montenegro zullen naar verwachting, in willekeurige volgorde, eerste en tweede eindigen in groep A, terwijl twee andere teams ook doorgaan naar de kwartfinales van de cross-over op 19 februari.

Kijk | Canada slaat vroeg toe, vaak voor de start van de Olympische kwalificatiewedstrijden:

Canada versloeg Brazilië met 11-7 in de Olympische kwalificatiewedstrijden. De drie beste teams van het toernooi hebben de laatst overgebleven plaatsen in Tokio 2020 veiliggesteld. 1:51

“Er is een enorm verschil tussen de derde en vierde in de groep”, zei George Gross, analist bij CBC Sports, eerder deze week. “De als vierde geplaatste speler gaat verder met spelen [likely Group B winner] Kroatië [ranked No. 2] Tot ziens, Charlie, maar het als derde geplaatste team zal gelijkspel [favourable opponent]​

“Turkije is een spel dat kan worden gewonnen en Canada moet Brazilië en Georgië verslaan. Canada is waarschijnlijk het betere team [than Turkey]Gebaseerd op resultaten van 2018 en 2019.

READ  Italiaanse Balsmo verslaat Voss en wint wereldtitel wegrace

Canada staat maandag om 11.30 uur ET tegenover Montenegro.

“Het wordt een moeilijk spel [but] “We hebben ze in 2017 in werelden met elkaar verbonden, dus alles is mogelijk”, zei Gardigan.

Een paar kapotte kabels

“Montenegro heeft meer ervaring en speelde het afgelopen jaar naast Griekenland”, zei Gross Jr., de voormalige Canadese bondscoach van de bank die de afgelopen 12 jaar het damesteam coachte aan de Universiteit van Toronto nadat hij de mannen vroeg had gecoacht. De jaren negentig “Maar je moet de enorme druk op Griekenland, Montenegro en Kroatië niet vergeten. Als ze niet deelnemen aan de Olympische Spelen, wordt het een nationale ramp.”

Griekenland versloeg Georgië met 11-10 in de andere Poule A-wedstrijden op zondag.

Ondertussen sprongen de Canadezen in het eerste kwart op Zwemcentrum Rotterdam naar een 3-0-voorsprong, alleen om te zien hoe het Braziliaanse team weer worstelde totdat de zaken rond waren voordat Côté de groene goal scoorde met twee seconden op de klok.

Konstantin Piccari is waarschijnlijk de aanvallende kracht van een jeugdgroep die de vele spelers omvat die hun debuut maakten in de Olympische kwalificatiewedstrijden, terwijl Cotet, een zes voet en zes voet aanvaller uit Montreal, een prominente aanvallende speler is bij Pacific Tigers University. in Stockton, Californië.

Brazilië viel opnieuw vroeg in het tweede kwartaal, maar Jardigan herwon de voorsprong van Canada voor de rust van de eerste helft met een prachtig schot met een kopman.

READ  Schord Marin stopt als coach van Indiaas hockeyteam, zegt dat Olympische Spelen in Tokio de laatste opdracht waren

Canada breidde hun voorsprong uit naar 7-4 aan het begin van de derde helft, toen Konstantin Picari zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde na een rebound van doelman Slobodan Soro en daarna Kotet de tweede.