Rolstoelverpakking: Japanse mythe met stomheid geslagen

Met 10 Australian Open-titels en 24 Grand Slam-successen op zijn naam, verliest Shingo Kunieda niet veel.

Maar het gebeurde maandag in Melbourne Park, waar de Japanse legende in het rolstoel enkelspel door Alfie Hewitt met 6-3 6-4 werd uitgeschakeld in de halve finales.

Damestopper Diede de Groot en rolstoelfavoriet Dylan Alcott wisten de vervelende fout te vermijden.

Koneda lag Hewitt met 12-8 voor in hun competitie en won vier keer op rij, maar de ontmoeting van vorig jaar in de US Open-finale gaf de mogelijkheid van een verrassing aan toen de Japanners een gelijke stand moesten doorbreken in de derde set om hun kleinere set te verslaan. Britse rivaal.

Hewitt, 23, sloeg een indrukwekkende forehand om hun plaats in de finale te veroveren – een van de 31 winnaars – voordat hij een enorm gebrul losliet. En dat is nadat de 36-jarige een 3-0 voorsprong pakte in de eerste set.

Joachim Gerrard mocht de Britse finale niet bereiken door Gordon Reed met 4-6 7-5 6-3 te verslaan in een unranked player battle in de andere halve finale.

De nederlaag kon aanslepen voor Reed, want hij leidde de 3-0-groep. Gerrard sloeg 63 winnaars in een tijdsbestek van 2 uur en 50 minuten.

Hewitt en Gerrard raakten voor de tweede keer op rij verstrikt in de Grand Slam-finale na hun eerste overwinning op de Belg op de French Open in oktober.