Buldoggen bovenaan Port Neches tijdens Hardcourt Mid-County Madness – Port Arthur News

Port Nikes – Late rebounds en vrije worpen brachten Nederland vrijdagavond naar een 38-30 overwinning op de Indianen op Port Niches Groves High School.

Nederlanders Joseph Gibson en Tripp Parker kwamen samen voor 12 punten in het vierde kwartaal om de wedstrijd te verbannen.

Nederland sprong (18-2, 5-2 in 21-5A) om de wedstrijd met 8-0 te beginnen.

De eerste score van Papoea-Nieuw-Guinea kwam uit een doelpunt van Tyler Jackson minder dan drie minuten voor het einde van het eerste kwart.

Papoea-Nieuw-Guinea (5-12, 1-6) keerde terug in de wedstrijd en versloeg de Bulldogs met 9-2 in het tweede kwartaal. Brady Nile van Papoea-Nieuw-Guinea sloot de eerste helft af met een 3-puntsschot en bezorgde de Indiërs een voorsprong van 15-13 in de bel.

De Bulldogs vonden voet aan de grond en schoten in de derde helft om Nederland een voorsprong van 23-20 te bezorgen, op weg naar de vierde plaats.

Gibson, die eindigde met 10 punten, scoorde tweemaal op de vierde plaats en Charles Olsen reed de wedstrijd een paar keer naar de bar.

Nederland heeft dit seizoen de PNG-site geveegd.

Beaumont United, nummer 2, staat tweede in de tijdlijnen van beide Mid County. PNG speelt Timberwolves dinsdag in Beaumont, voordat de Bulldogs ze op vrijdag organiseren.

De Nederlandse speler Joseph Gibson werd van de zijkant verbannen voordat hij werd opgeroepen voor aanklacht in de eerste helft van Bulldogs ’38-30 overwinning op Port Niches Groves op vrijdag. (Chris Moore / Nieuws)