Anderson voor de vijfde keer naar de Wereldbekerfinale

De eerste twee wedstrijden van de wedstrijd werden gelijk verdeeld, maar beide heren misten een paar kansen in het dubbelspel. In de tweede leg gooide Anderson 124 punten en twee legs later won de poule ook voor de man uit Schotland. De tweede set begon spectaculair: Chesnal scoorde 170 en kwam toen 2-0. Maar nadat de Engelse speler zeven darts miste, keerde Anderson met 2-2 terug. De groep ging echter naar Chisnall na de indrukwekkende 78-finish met 3-2.

Anderson neemt de leiding

Anderson kwam met veel stijl 1-0 in de derde set. Chisnall reageerde goed door 119 te finishen, maar kon de groep niet stoppen om naar Anderson te gaan: The Scotsman gooide 84 finishen en pakte 2-1 in sets. De vierde set kon worden gestart door Chisnall, maar Anderson zorgde meteen voor een break in de heenwedstrijd. Deze voorsprong liet hij niet los, waardoor de groep met 3-1 won (3-1 in poules). Chisnall was in staat om te handelen en deed precies dat: gedeeltelijk vanwege het einde van 124 nam hij de set over van Anderson en keerde terug met 3-2 in sets.

Omhoog en omlaag

Na twee sets tegen pijlen moest Chisnall zijn eigen set behouden. De zoektocht naar Groep F begon met het scoren van 121 punten in de weerzinwekkende stelling, maar uiteindelijk kwam hij niet voorbij de groep. Het was Anderson die de tweede leg won, met 4-2 in sets. In groep G scoorde “The Flying Scotsman” een doelpunt van 116, maar het was de enige finish die hij in deze groep kon bereiken. Chesnal Anderson voorkwam dat ze één set wonnen en bracht de voorsprong terug naar 4-3 in sets.

READ  Signature Stories - Student-atleten in Nederland organiseren collegecompetitietoernooien - Port Arthur News

Scotsman vliegt voor de overwinning

Kesnal kreeg opnieuw de kans om de stand in poules gelijk te trekken, maar het was Anderson die de poule beter begon: met 78 finishes en 92 2-0 voorsprong. Chisnall heeft nog een kans om een ​​leg te pakken, maar hij miste vier pijlen in het dubbelspel. Anderson worstelde met het koppel van de vijf en ging in Groep H met 3-0. Daarmee werd het verzet van Chisnal gebroken: “Cheesy” gooide zijn dertiende nummer 180 keer, maar Anderson scoorde ook dertien keer de maximale score. Hij miste de dubbele twaalf om 101 te finishen, maar in de eerste helft was een 6-3 overwinning en was de Wereldbekerfinale een feit.