Nederland 3-0 Griekenland: Cody Jacobo scoort terwijl Oranje naar de overwinning vaart in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024

Cody Jacobo stond op het scoreformulier toen Nederland Griekenland met 3-0 versloeg in Eindhoven en zo een belangrijke overwinning veiligstelde – pas de tweede sinds het WK – in een kwalificatiewedstrijd voor EK 2024.

Martin De Roon opende de score uit een corner en reageerde het snelste op een knockdown van Denzel Dumfries. Een subtiele afbuiging ontzegde Dumfries een assist, maar hij kreeg er nog voor rust twee.

Eerst stak hij voor naar een ongemarkeerde Jacobo, die genoeg tijd had om de bal binnen te schieten, en acht minuten later zette Dumfries voor naar Wout Weghorst die naar huis kopte.

Bij de rust stond het 3-0, maar het hadden er meer kunnen zijn als Odysseas Vlachodimos niet zo snel had gereageerd op het afgeweken schot van Xavi Simons en de paal, die Dumfries ontkende toen hij de ruimte kreeg om 25 meter te schieten. van doel.

De wedstrijd eindigde op 3-0, waarbij Nederland de voorsprong in de tweede helft omdraaide, ondanks de inspanningen van de levendige Simons om zijn eerste Oranje-doelpunt te scoren.

Oranje heeft nu zes punten uit drie wedstrijden en heeft Griekenland op doelsaldo ingehaald en bezet daarmee de tweede plaats in Groep B. Ze staan ​​elk negen punten achter op Frankrijk, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld dan Griekenland en twee meer dan Nederland.

Talking Point – Ronald Koeman en Nederland behalen ruime overwinning

Dit resultaat verlicht een groot deel van die druk. Hetzelfde geldt voor de aard van het tweede en derde doelpunt, die beide met echte precisie aan het einde van de bewegingen kwamen.

Je bent zo goed als je laatste resultaat, en als Nederland dat zondag niet kan opvolgen met een overwinning in Dublin, kun je er zeker van zijn dat de critici van Koeman weer van kracht zullen zijn, maar voorlopig koopt deze broodnodige overwinning de manager keer op keer. goed voornemen.

Het is pas de tweede overwinning voor Ronald Koeman sinds zijn terugkeer als bondscoach van Nederland

Beeldcredits: Getty Images

Speler van de wedstrijd – Denzel Dumfries (Nederland)

En omdat Koeman een 'license to roam' kreeg omdat hij afstapte van een vierbacksysteem, stelde Dumfries niet teleur. Hij maakte twee doelpunten, drie eigenlijk, en had er gemakkelijk zelf één kunnen scoren, in plaats van dat hij door de paal werd geweigerd.

Spelerbeoordelingen

Holland: Flicken 6, Gertruida 7, Van Dijk 6, Ake 6, Dumfries 8, De Roon 6, De Jong 7, Blind 6, Simons 7, Jacobo 7, Weghorst 6. Invallers: De Vrij 6, Lange 5, Reynders 5, Verman 5, De Ligt5.

Griekenland: Vlachodimos 6, Rota 4, Ritsos 5, Chatzidiakos 6, Tsimikas 6, Siopis 5, Corbellis 4, Masouras 5, Bakasetas 5, Mantalos 5, Pavlidis 5. Subs: Fountas 5, Giannoulis 5, Koulerakis 5, Giakoumakis 5, Bouchalakis 5 .

Hoogtepunten van de wedstrijd

Geweldige redding 28' Simons ontweek twee Griekse verdedigers, schoof naar voren, schoot de bal en zag zijn schot van richting veranderen – Vlachodimos raakte – maar de doelman reageerde briljant toen hij zich omdraaide.

Doel! Nederland 2-0 Griekenland (Jacopo) 31' – Simons en Dumfries werken samen op de rechterflank, waarbij laatstgenoemde een voorzet stuurt naar Jacobo, die voldoende tijd heeft om op de borst te komen en vervolgens in het net te schieten.

Niet op kantoor! 36' – Hij kreeg op een centrale positie veel ruimte en Dumfries kopte richting doel en zijn lage schot raakte de buitenkant van de paal.

Doel! Nederland 3-0 Griekenland (Weeghurst) 39' – Jackboo verslaat zijn man midden in het park, geeft het spel over aan Dumfries en stuurt een trefzekere voorzet binnen van de vliegende Weghorst.

Belangrijkste statistieken

• Het doelpunt van De Roon was zijn eerste voor Nederland, op de avond van zijn 38e interland.
  • Jacopo is met zeven doelpunten nu topscorer van Oranje.
  • Nederland won acht van de tien ontmoetingen met Griekenland en verloor slechts één keer.