Zwitserland komt van achterstand om de VS te verslaan in de Euro-warming-up

Zwitserland sneed zijn geluk door de Verenigde Staten zondag met 2-1 te verslaan in een internationale vriendschappelijke wedstrijd en een succesvolle start te maken in hun voorbereidingen op het EK.

De huiseigenaren, die deelnemen aan Groep A in Euro 2020 met Italië, Turkije en Wales, kwamen van achter om een ​​jonge Amerikaanse ploeg te verslaan die veel kansen had om de wedstrijd te winnen, terwijl ze uitkeken naar de slotfase van de CONCACAF Nations League in Colorado. .

Invaller Stephen Zuber scoorde het winnende doelpunt in de 63e minuut nadat de Zwitser een schokkerige show in de eerste helft had verslagen en profiteerde van een aantal slechte Amerikaanse afwerkingen om zijn ongeslagen reeks dit jaar voort te zetten.

Sebastian Litgate scoorde de bezoekers vijf minuten later op voorsprong door briljant een schot te maken vanuit het strafschopgebied nadat Zwitserland een pass van Giovanni Reina niet wist weg te werken.

Hun voorsprong duurde slechts vijf minuten voordat de Zwitserse linksback Ricardo Rodriguez het net trof met behulp van een afbuiging van Reggie Cannon.

Rodriguez had een tweede doelpunt kunnen maken, maar plaatste net voor rust een uit strafschop nadat de in Nederland geboren vleugelverdediger Sergino Dest de bal had aangeraakt.

Litgate, Dest en Joshua Sargent kregen in de eerste helft kansen voor de bezoekers, waardoor de ervaren Zwitserse doelman Jan Somer bezig was.

Na de pauze zat de Amerikaanse doelman Ethan Horvath er middenin, waardoor Brill Empolo twee keer goede scoringskansen kreeg en Remo Fruiler en Harris Severovic in de afgelopen 10 minuten slechte nederlagen toonden.

READ  ICC World Cup 2023 Qualifier Live Score: Nepal kiest bowl tegen West-Indië, VS op uitnodiging van Nederland

Zwitserland ontmoet dan donderdag zijn jongere buurland Liechtenstein in St. Gallen, voordat ze op 12 juni in Baku hun EK-campagne tegen Wales beginnen.

De Verenigde Staten ontmoeten Honduras in de halve finales van de CONCACAF Nations League in Denver op donderdag en ontmoeten Mexico of Costa Rica in de finale of de derde wedstrijd.

Onze criteria: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.