WK-kwalificatie: Cristiano Ronaldo scoort. België en Nederland winnen ruimschoots: The Tribune India

Madrid, 31 maart

België en Nederland scoorden samen 15 doelpunten in de WK-kwalificatiewedstrijden, terwijl Portugal een doelpunt kreeg van Cristiano Ronaldo in hun overwinning op Luxemburg, die wederom een ​​verrassend resultaat opleverde.

België verpletterde Wit-Rusland met 8-0 om de top van Groep E te blijven, terwijl Oranje Gibraltar met 7-0 afsloeg om dinsdag als tweede achter Turkije in Groep G te eindigen.

Mino Luxemburg, die opende met een verrassende zege op Ierland, keek op weg naar een andere verrassing na de leiding te hebben genomen tegen Portugal, maar de bezoekers kwamen van een achterstand en bleven op de top van Groep A naast Servië, dat eerder verslagen was. Azerbeidzjan, met wederom een ​​tweehonkslag voor Fulham-spits Alexander Mitrovic.

“De eerste helft was moeilijk”, zei de Portugese middenvelder Renato Sanchez.

“Luxemburg begon goed, maar ik denk dat we het spel controleerden. Ze kregen een vrije trap en maakten doelpunten, maar ik denk dat we vanaf dat moment het spel domineerden.”

Ronaldo scoort opnieuw

Nadat hij dit jaar zonder doelpunten had gescoord in zijn eerste twee kwalificatiewedstrijden, scoorde Ronaldo zijn 31e doelpunt in de WK-kwalificatiewedstrijden vroeg in de tweede helft met de overwinning van Portugal op Luxemburg.

Sinds zijn eerste internationale doelpunt in 2004 heeft hij nu elk kalenderjaar voor Portugal gescoord en is hij zes doelpunten minder dan het record aller tijden voor het nationale herenteam. De voormalige Iraanse spits Ali Daei scoorde het record van 109 doelpunten en is de enige andere voetballer die 100 doelpunten overschrijdt.

Gerson Rodriguez zette de gastheren op voorsprong in de 30e minuut, maar Diogo Jota maakte gelijk voor Portugal in de tweede minuut van de blessuretijd voordat Ronaldo en Joao Ballenha hun doelpunten in de tweede helft toevoegden.

READ  Warhawks, Sugar Bears-bijeenkomst op zaterdag

Portugal werd uitgeschakeld door een 2-2-gelijkspel tegen Servië. Beide teams staan ​​gelijk met elk zeven punten uit drie wedstrijden.

Het andere team van Ierland speelde in groep A, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Qatar, gastland voor het WK, en speelde 1-1 gelijk en bleef ongeslagen in 11 wedstrijden onder coach Stephen Kenny.

Cruises in België

Zowel Hans Vanaken als Leandro Trussard scoorden tweemaal om België in elke helft naar een overwinning van 4 doelpunten op Wit-Rusland te leiden.

“Ik ben blij met wat ik van elke speler heb gezien”, zei de Belgische coach Roberto Martinez.

“Ik zag spelers een cruciale rol spelen, en ik was erg blij met de jeugdprestaties en hoe deze groep samenwerkt.”

Door de overwinning thuis bleef België drie punten voor op de Tsjechen, die met 1-0 verloren van Wales dankzij het doelpunt van wijlen Daniel James na de assist van Gareth Bale.

Wales en Wit-Rusland staan ​​op een punt achter Tsjechië met een wedstrijd in de hand.

De Nederlandse manier

Gibraltar, op de 195e plaats van de wereldranglijst, hield Nederland voor rust grotendeels in de problemen, maar zakte in de tweede helft in elkaar op het kunstgras bij Victoria Stadium.

De bezoekers voegden aan het einde van de eerste helft een 1-0 voorsprong toe met vier doelpunten in de 64e minuut, en kwamen toen dicht bij het einde.

Memphis Depay scoorde tweemaal voor Nederland en stond na drie wedstrijden met een punt achter Turkije.

“De doelpunten kwamen later dan we hadden gehoopt, maar ze kwamen tenminste. We bleven positief, het kwam uiteindelijk goed uit. De teamgeest is geweldig en we hebben vertrouwen in onszelf”, zei Depay. Turkije miste een kans om zijn derde opeenvolgende overwinning te claimen nadat het zijn 2-0-voorsprong had verspeeld in een 3-3-gelijkspel met Letland.

READ  Burna Boy biedt zijn excuses aan aan de Nederlandse fans

Metrovische giek

Mitrovic zette zijn hete streak voort door een brace te scoren in de overwinning van Servië op Azerbeidzjan.

Hij scoorde vijf doelpunten in zijn eerste drie kwalificatiewedstrijden. Hij had ook een brace in de openingswedstrijd met een 3-2 overwinning op Ierland, het vinden van het net eenmaal in een 2-2 gelijkspel tegen Portugal.

Mitrovic opende de score in de 16e minuut en scoorde de winnaar in de 81e minuut, nadat Azerbeidzjan in de 59e minuut scoorde.

Rusland verliest

Net als Turkije miste Rusland ook een winning streak van drie wedstrijden om hun kwalificatiecampagne te beginnen, door met 2-1 te verliezen van Slowakije.

Als gevolg hiervan speelde het Russische team gelijk aan de top van Groep H met Kroatië, dat de tweede overwinning scoorde door Malta met 3-0 te verslaan.

Eerder versloeg Cyprus Slovenië met 1-0 om hun eerste groepszege veilig te stellen. Het was de vijfde opeenvolgende nederlaag weg van huis tegen Slovenië in een WK-kwalificatiewedstrijd. – AP