Volleybal uit Arizona versloeg de staat New Mexico in straight sets op weg naar een double-header sweep

Het volleybalteam uit Arizona behaalde op vrijdag 27 augustus een overtuigende overwinning in straight sets in het McCalley Center. Veeg de eilanden van New Mexico door de nummers 25-19, 25-14 en 25-20.

De overwinning van vanavond bezorgde Arizona hun tweede opeenvolgende overwinning, en begon het seizoen met een 2-0 score.

De hoofdcoach van Arizona, Dave Rubio, zinspeelde op het grootste verschil dat hij van zijn team zag bij het vergelijken van games één en twee voor de double-header.

“In de ochtendwedstrijden waren er niet veel mensen op de tribunes”, zei Rubio. “We vochten vanmorgen tegen wat zenuwen, maar niet zo wankel als we zouden willen. Ze kregen eindelijk een beetje meer zelfvertrouwen. [and] Een beetje geregeld. Onze uitvoering was goed, maar vanavond was veel beter voor ons. Ik denk dat wat we vanavond hebben gezien het meeste is dat ik elke dag in de praktijk zie.”

MEER VAN DAGELIJKSE WILDCAT

De Wildcats kenden een trage start toen ze vroeg in de eerste set snel naar de Aggies met 6-4 kwamen dankzij een paar fouten van tweedejaars Jalen Hodge en Sophia Maldonado. Arizona zal echter snel reageren met een 4-0 stand. Een run gemarkeerd door een Hodge-raket in het midden. Ze profiteerden zeker van de vijf serveerfouten van de staat New Mexico in de wedstrijd die Arizona in de eerste set naar een gemakkelijke overwinning leidden.

Kamaile Hiapo, een essentieel onderdeel van de middenlijn van Arizona, maakte hun aanwezigheid voelbaar omdat ze slechts 7 holes scoorde in de eerste set. Hiapo zette een lovenswaardige prestatie neer toen ze de avond afsloot met 17 holes van de 50 holes die de Wildcats in totaal verzamelden.

READ  'Dit is geen druk.' Een genot, zegt Emma Hayes voor Chelsea's Champions League-duel met Barcelona

Arizona miste geen stap in de tweede set omdat ze in staat waren om door te gaan en het momentum dat ze in de eerste set hadden opgebouwd vast te houden. De Wildcats hoefden in het begin van de set geen spier te bewegen, want de Aggies maakten drie opeenvolgende aanvallende fouten en kwamen op een snelle 0-3-hole. Arizona profiteerde en racete naar een 12-5 voorsprong na het doden van mijn man Sofia Maldonado en de Nederlandse international Bock Stop.

Coach Rubio was onder de indruk van het optreden van Stubbe vanavond vanwege haar langzame overgang van het Europese naar het Amerikaanse spel.

“Ik heb Bock in de praktijk nog niet zo goed zien zijn,” zei Rubio. Het is een langzame overgang geweest vanuit Nederland en het systeem dat daar wordt uitgevoerd. Ze is een strandspeler, een soort indoorspeler. Ik heb altijd geweten dat ze een geweldige speelster zou zijn. Het is goed om je daar meer op je gemak te voelen.”

Verwant: De AZ-gids voor atletiek in Arizona

Hermann maakte haar beste indruk op Magic Johnson en leverde 33 assists in de wedstrijd. Haar 33 assists waren meer dan de speler met de op één na meeste assists in de wedstrijd, ze kwam van Carly Aigner-Swesey van Aggies, die de wedstrijd afsloot met 10. Ze combineerde een paar kills en één assist waardoor ze 25-14 seconden boven de set stonden .

De derde groep had een iets ander gevoel. Tot eer van de staat New Mexico waren ze nog niet helemaal klaar om terug te gaan naar de bezoekende kleedkamer en zouden ze niet zonder slag of stoot ten onder gaan. De Wildcats en Aggies bewogen heen en weer terwijl ze doorgingen met het verhandelen van fouten en vroeg in de groep werden gedood. Het was niet duidelijk wie de derde set zou pakken, aangezien het momentum bleef verschuiven van het ene team naar het andere.

READ  Jesse Edwards domineert met 27 punten en 20 rebounds op Seniorendag: 'Het was een andere wereld'

Nadat Jalen Hodge vlam vatte en drie moorden op rij nam, besloot Maldonado haar stempel op het spel te drukken en voegde ook nog vier moorden toe aan zijn naam. Nadat de time-out was verstreken, konden de Wildcats zich hergroeperen en hun ritme terugvinden. Verzamel drie opeenvolgende punten en leid 20-16 voor de Aggies-time-out. Het 3-0-punt werd benadrukt door een schitterende pass van Maldonado Block en een kille pass van Hermann.

Arizona sloot de Aggies af met 25-20 in de derde set en won uiteindelijk de wedstrijd. Stubbe sloot de wedstrijd af met twee kills en een bevestigde Herman-kill voor matchpoint.

De Wildcats bezaten de volledige statistieken toen ze de wedstrijd leidden in kills, assists, azen, holes, blocks en hitpercentage. Hermann leidde alle spelers met een hitratio van 0,500, terwijl het krachtige aanvallende trio Stubbe, Hodge en Maldonado samen 32 sterren doodde. Weidt deed haar deel en leidde het spel ook met vier blokken.

Arizona zal uitkijken naar een geweldige 3-0 start van het seizoen als ze het opnemen tegen UCSD op zaterdag 28 augustus om 13.30 uur MST in McKale.