Van Japan naar Nederland en nog steeds in de jaren 90

Wat doe je als datgene waar je het meest van houdt niet is waar je woont? Die maak je natuurlijk zelf. Zo begon de bouw van de Nissan Silvia PS13.

Ik ben Sydney, ik ben 22 jaar en woon in Nederland. Mijn obsessie met de Japanse drift- en autocultuur begon in 2015 toen ik Japans ontdekte Noryaru Youtube kanaal. Dit werd gevolgd door jarenlang internet afspeuren naar de coolste Japanse driftauto’s van de jaren 90, en de PS13 Silvias sprong er voor mij het meest uit.

Snelle jagers_DSC06196

Van alle nostalgische foto’s en video’s van Silvia die ik heb gevonden, zijn de auto’s met de B-Wave-aerodynamica mijn favoriet geworden. B-Wave is een merk opgericht door A Een driftwinkel genaamd Pro Shop Wave, die al bestaat sinds 1992.

Speedhunters_DSC06053
Speedhunters_DSC06419

Nadat ik verliefd was geworden op de minimalistische Japanse driftstijl uit de jaren 90, heb ik op een dag mijn zinnen gezet op het bouwen van een PS13 die er destijds perfect uit zou hebben gezien als ik bovenop een Pro Shop Wave zou hebben gezeten.

Snelle jagers_DSC06158

Op dat moment was ik nog te jong om te rijden, dus kocht ik een camera voor mezelf en begon ik naar lokale Nederlandse autobijeenkomsten en evenementen te gaan, alleen om te beseffen dat het type auto’s en stijl dat ik hoopte te vinden er gewoon niet was. Het gaf me veel motivatie om de Silvia uit Japan te importeren en mijn best te doen om een ​​stukje echte Japanse autocultuur terug te brengen naar mijn thuisland.

Snelheidsjagers
Snelheidsjagers_DSC06346

In 2020, na lang wachten van vier maanden, kwam de Silvia PS13 die ik in Japan had gekocht eindelijk in Nederland aan. Mijn doel met de auto was simpel: een historische PS13 bouwen met alleen originele JDM-afstemmingsonderdelen.

READ  Nederland staat open om mee te betalen aan Leopard-tanks voor Oekraïne
Speedhunters_DSC06422

Naar mijn mening zijn de wielen het belangrijkste aspect van elke constructie, dus ik ben bedroefd om te zien dat ongeveer 90% van de auto’s in de Nederlandse scene imitatiemerken gebruiken. Mijn Silvia rijdt met SSR Longchamp XR4’s, die wat werk hebben verzet om ze zo perfect mogelijk te maken. De wielen zijn voorzien van nieuwe CNC-gefreesde centra, gepolijste flenzen en nieuwe hardware.

Snelheidsjagers_DSC06383

De superzeldzame D-Speed-spiegels zijn voor mij ook een hoogtepunt. Dit is wat Pro Shop Wave in de jaren negentig gebruikte op een van hun eerste demo-auto’s.

Snelle jagers_DSC06143
Snelle jagers_DSC06135

Samen met de TBO-voorbalk, B-Wave-achterspoiler en andere geselecteerde onderdelen, heb ik het gevoel dat de Silvia echt een hoofdbestanddeel is van de autocultuur die Nederland hard mist.

Sidney Lyman
Instagram: voljpn / goedheid

Gefotografeerd door Colin Timmins
Instagram: fugocarcultuur

meer IK BEN DE SPEEDHUNTER ondersteunt

Hoe deel te nemen aan het IATS-programma: We hebben lezers altijd verwelkomd om contact met ons op te nemen met voorbeelden van hun werk en geloven dat de beste Speedhunter altijd degene is die het dichtst bij de cultuur zelf staat, op straat of op de plaatselijke parkeerplaats. Als je denkt dat je het in je hebt en je werk met ons wilt delen, moet je je aanmelden om deel uit te maken van het IAMTHESPEEDHUNTER-programma. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Snelle jagers_DSC06115
Speedhunters_DSC06409
Snelle jagers_DSC06186
Snelle jagers_DSC06138

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *