Van Gaal verbijsterd door Blend te verklaren: ‘De beste leider van mijn leven’

Danny Blend had geweldige rituelen voor de belangrijke spellen bij Ajax. De oud-aanvoerder ging altijd naar het toilet, vertelt hij in Andere Tijden Sport, die terugkijkt op de dominantie van Louis van Gaal in de jaren negentig.

“Voor belangrijke wedstrijden zat ik altijd op het toilet. Dan legde ik de positie van de tegenstander op de grond met elf stapels toiletpapier. Toen gleed het uit. Ik legde het op een 4-3-3 of 4-4-2 en dacht: wat als ze op een rij zouden spelen? Wat gaan we doen in plaats van naast elkaar te spelen? Zei blind.

Volgens de oud-verdediger was dit een aanmaning. “Het was een soort steun voor mij. Op het moment dat ik het in het veld merkte, hoef ik niet op Lewis te wachten. Hij kwam opdagen, maar ik wilde hem gewoon zien.”

Van Gaal is verrast als hij het verhaal van Blind hoort. “Dat is leuk, ik wist het niet. Ik vond dat hij altijd een flinke dosis moest nemen”, lacht de oud-bondscoach. “Dit is een stroom. Als ik nu naar mijn carrière kijk, was hij de beste kapitein die ik ooit heb meegemaakt.”

Bekijk hier de beste voetbalvideo’s

Meer video’s

READ  Nederland High School Senior: Maddy Brewer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *